L’Ajuntament endarrerirà un any la construcció de l’escola La Mirada per allunyar-la de les vies del tren25/10/2019 – Josep Lluís Silva/

L’Ajuntament de Sant Cugat endarrerirà un any la construcció de la nova escola La Miranda per modificar el planejament urbanístic i el projecte executiu i adaptar-los als requisits que estableix la Direcció General de Protecció Civil i allunyar-la així de les vies del tren.

escola-lamirada
Fotografia de l’interior de l’escola La Mirada del propi centre

En concret, haurà de moure la ubicació dissenyada inicialment 71,54 metres cap al nord, de tal manera que el nou emplaçament quedarà fora de la franja de seguretat de 250 metres amb les vies del tren que estableix la normativa, vigent des del desembre del 2013. La redacció del projecte executiu de l’escola va ser adjudicat a una unió temporal d’empreses (UTE) el 29 novembre del 2018 i va ser lliurat a l’Ajuntament el 31 de juliol del 2019.

El consistori ja ha iniciat els tràmits per modificar el planejament urbanístic i el projecte executiu de l’escola. En concret, caldrà una aprovació inicial i provisional de l’Ajuntament i una aprovació definitiva de la Generalitat. Estava previst que les obres comencessin el setembre del 2020, però ara la data s’endarrereix un any.

D’altra banda, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, signaran una addenda al conveni de col·laboració per les obres per adequar les aportacions de la Generalitat al nou calendari. El conveni, signat l’octubre del 2017, preveu una aportació de 5,2 milions d’euros del Govern a partir del 2020, i que l’Ajuntament es faci càrrec de la diferència entre aquesta quantitat i el que costarà la construcció de l’escola. Segons el projecte executiu, està previst que aquest cost sigui de 7,5 milions d’euros, més els 435.000 de la redacció del projecte.

Publicitat


Ingla ha lamentat un retard “que se suma al conjunt de problemes, entrebancs i incompliments” que ha tingut el projecte davant la Comissió de Seguiment del projecte de l’escola, que inclou famílies d’alumnes.

L’alcaldessa, després de diverses reunions amb la Direcció General de Protecció Civil i la Direcció General d’Urbanisme per consensuar una solució al problema que suposa no poder construir l’escola en el lloc triat inicialment, ha exposat la situació als pares i mares de l’escola a la Comissió de Seguiment del projecte de l’escola: “Lamentem el retard que suposa aquest imprevist, que se suma al conjunt de problemes, entrebancs i incompliments que ha tingut aquest projecte fins a data d’avui”. I ha afegit: “Estem al costat de les famílies i vetllarem perquè el projecte pugui veure la llum al més aviat possible alhora que farem tot el que calgui perquè l’actual escola atengui en les millors condicions els seus alumnes”.

Deixa un comentari