L’Ajuntament de Sant Cugat no controla si les piscines particulars compleixen el Pla Especial de sequera

(21/08/2023 – Redacció)   

Les piscines municipals i comunitàries finalment s’han pogut omplir aquest estiu, malgrat la sequera, després que el Pla Especial de la Generalitat flexibilitzès algunes mesures fa uns mesos. Tot i això, les piscines privades de les cases particulars només es poden reomplir i, en cas d’estar buides, estar prohibit omplir-les.

Publicitat

Controlar que aquestes piscines compleixin la normativa és responsabilitat dels ajuntaments, però a la nostra ciutat no existeixen mecanismes per a fer-ho. Alguns ajuntaments, com el de Calafell, supervisen amb dron si els veïns de cases unifamiliars omplen les piscines malgrat la sequera. Però ha Sant Cugat, aquesta solució no s’ha trobat viable, ja que la nostra ciutat és el municipi català amb més piscines. Segons dades del Cadastre facilitades per l’agència EFE, la nostra ciutat té un total de 4.867 piscines, el que suposa que hi ha una per cada 20 santcugatencs. Una xifra que duplica la mitjana de Catalunya, d’una piscina per cada 40 habitants.

Davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament va descartar a finals d’abril fer inspeccions d’ofici per verificar les restriccions a les piscines particulars.

Publicitat