L’Ajuntament de Sant Cugat fa pinya contra la COVID-19

23/04/2020 – REDACCIÓ /

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Cugat ha impulsat un consell de ciutat i comissions informatives extraordinàries per continuar donant resposta a la crisi de la COVID-19. Aquesta iniciativa l’ha presentada aquest dijous l’alcaldessa Mireia Ingla als partits polítics amb representació al consistori.

Es tracta d’una proposta que es basa a crear tres comissions informatives extraordinàries amb els grups municipals i constituir un Consell de Ciutat que s’articuli específicament per deliberar amb els agents de la ciutat sobre les conseqüències de la crisi.

Publicitat

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha afirmat que “una vegada superada aquesta primera etapa de la crisi, on el Govern ha liderat la resposta institucional i ha compartit amb els grups polítics la resposta que s’ha donat en cada moment, ara cal iniciar-ne una de nova. És el moment en què partits, entitats, associacions empresarials i comercials, i altres col·lectius, ens posem a treballar de valent per acordar les accions, les polítiques i els àmbits on caldrà concentrar tots els recursos públics i privats, per tal de sortir de la crisi de la millor manera possible”.

Fotografia d’un dels darrers Consell de Ciutat

Es crearà la comissió de Drets Socials i Ciutadania, presidida per la tinenta d’alcaldia Núria Gibert, una comissió de Promoció Econòmica i Comerç, presidida pel tinent d’alcaldia Pere Soler i una comissió de Cultura i Teixit Associatiu, presidida per la tinenta d’alcaldia Esther Madrona i seran espais de debat on govern i oposició podran debatre sobre les mesures a emprendre per l’Ajuntament, prenent com a base el pla de xoc de 7 milions d’euros aprovat en el ple municipal d’aquesta setmana.

Per fer-ne seguiment, les conclusions d’aquests espais es portaran a la Junta de Portaveus, on es comparteix tota la informació sobre la pandèmia a escala local i que es reuneix des de fa un mes de manera setmanal.

Publicitat

El Consell de Ciutat

A banda de les tres comissions, es crearà també Consell de Ciutat que servirà d’espai consultiu i de deliberació amb representants de la societat civil, per tal de retre compte de les mesures empreses i rebre també propostes i aportacions per part tots els agents de la ciutat. 

Per poder respondre a aquest objectiu caldrà revisar el seu reglament de funcionament i de composició, i fer les aprovacions necessàries al ple municipal. 

El Consell de Ciutat es va impulsar l’any 2011 sota el mandat de l’alcaldessa Mercè Conesa i és el màxim òrgan de participació del municipi, per sobre dels consells de barri i consells i taules sectorials de diferents àmbits.

El darrer Consell de Ciutat es va constituir per al període 2016-2019 i va comptar amb persones de la societat civil santcugatenca com el crític d’arts escèniques Eduard Jener o l’artista Lluís Ribas.

Feu un comentari