L’Ajuntament de Sant Cugat destinarà 3 milions d’euros per fer front a la crisi del coronavirus

14/04/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha avançat aquest dimarts que la setmana vinent se celebrarà un ple extraordinari per modificar el pressupost 2019 i reservar una partida de més de 3 milions d’euros provinents dels romanents per dedicar-los a la crisi del coronavirus. Ho ha anunciat en una roda de premsa on ha comparegut virtualment l’alcaldessa Mireia Ingla.

Aquesta partida pressupostària es completarà amb altres paquets d’ajuts i subvencions que l’Ajuntament detallarà pròximament.

Publicitat

A banda d’aquest anunci, les primeres paraules de l’alcaldessa han estat per recordar i homenatjar les pèrdues de vides que s’han produït i per agrair “la feina dels professionals sanitaris, la gent que fa tirar endavant la ciutat, els comerços, les persones voluntàries, les empreses i entitats que ens han cedit material, i també l’esforç que fan especialment dels nens i la gent gran”.

Per fer front a la crisi generada per la pandèmia, Mireia Ingla ha refermat novament la voluntat de l’Ajuntament de destinar els recursos que faci falta per ajudar famílies i empreses de la ciutat. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que a hores d’ara l’Ajuntament ja ha ajornat el pagament d’alguns impostos i està preparant un paquet d’ajuts i subvencions destinats a col·lectius vulnerables i al teixit econòmic local.

La situació de les residències, sota control

Publicitat

L’alcaldessa també s’ha referit a la situació de les 16 residències de gent gran i de persones amb discapacitat intel·lectual de la ciutat. En primer lloc ha valorat la gran tasca que duen a terme els professionals d’aquestes residències així com el suport que reben tant dels serveis de salut com de l’Ajuntament.

“Hi hem destinat tots els recursos disponibles”, ha subratllat Mireia Ingla, “no podem oblidar que parlem d’un dels col·lectius més vulnerables davant aquesta crisi”. L’alcaldessa ha lamentat la mort de 58 persones grans per culpa de la COVID-19 en aquestes residències (que en conjunt, a Sant Cugat, acullen un total d’unes 1.000 persones). Tot i els moments de complexitat que hem viscut, ha remarcat, a Sant Cugat la situació de les residències està controlada.

En aquests sentit l’Ajuntament ha adquirit mascaretes i elements de protecció per destinar-los a aquests centres, ha fet tasques de neteja i desinfecció (contractant una empresa especialitzada), ha muntat un operatiu logístic de suport directe a les seves necessitats i disposa des de fa dies d’espais reservats per traslladar residents en cas que fos necessari. L’alcaldessa també ha avançat que també s’ha posat en marxa un pla per dotar aquests centres de tauletes i altres dispositius electrònics per facilitar la comunicació virtual entre familiars i residents.

Finalment, l’alcaldessa també ha apuntat que des de divendres la Policia Local ha sancionat 72 persones per trencar el confinament (el global des de l’inici del confinament ja s’eleva a gairebé 350 sancions imposades a Sant Cugat).

“Hem de fer un esforç més”, ha remarcat l’alcaldessa, “perquè quedar-se a casa és la millor arma que podem fer servir davant el virus”.

Per acabar, l’Ajuntament ha posat en marxa un nou canal de comunicació amb la ciutadania: el canal de telegram @ajsantcugatoficial, que servirà per enviar informació municipal destacada d’una forma més directa.

Feu un comentari