L’ajuntament de Sant Cugat, contra el tribut metropolità06/03/2019 – REDACCIÓ /

L’ajuntament de Sant Cugat ha iniciat un contenciós amb l’AMB per a l’aplicació del tribut metropolità i demana mesures cautelars per tal que no es cobri aquest tribut a la ciutadania.

Tarjeta-t10
Tarjeta T-10 de la zona 1

Ha presentat un decret d’interposició de recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Jústicia de Catalunya contra l’aprovació definitiva de l’ordenança fiscal reguladora del Tribut Metropolità per a l’exercici 2019, publicada al BOPB el 24 de desembre de 2018.

Coincidint amb l’entrada en vigor de la Tarifa Plana del transport Metropolità, que permet als viatgers de Sant Cugat anar a Barcelona amb la tarifa de la Zona 1, entre d’altres avantatges,  l’AMB ha decidit començar a gravar als contribuents de Sant Cugat i de la resta de ciutats de la Zona 2 (17 municipis més).

Sant Cugat forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per llei del Parlament de Catalunya de 2010 i té tres representants al Consell Metropolità (format per 80 persones). El Tribut Metropolità és una de les fonts de finançament de l’AMB que preveu la llei, i estableix un mètode de càlcul que anomena “Recàrrec de l’IBI”.

No obstant això, segons ha informat l’ajuntament en un comunicat, “no té res a veure amb l’IBI ni és un impost dels Ajuntaments”. I ha afegit que “l’AMB no està obligada a imposar el tribut metropolità” perquè “compta amb altres fonts d’ingrés i els Ajuntaments que en formen part no decideixen ni cobren aquest tribut”.

L’ajuntament ha recordat a més en el comunicat que per pal·liar els efectes del pagament d’aquest tribut en el pacte pressupostari de l’equip de govern i ERC-MES per al 2019 s’inclouen mesures, com un increment de la dotació dels ajuts a l’habitatge i la creació d’una partida pressupostària per a una nova línia de subvencions per al comerç local.

Deixa un comentari