L’Ajuntament assegura que la comissaria de policia va estar tancada aquesta matinada “per la indisposició a última hora dels agents del torn de nit”

(31/12/2021 – Redacció/)  

El PP de Sant Cugat ha denunciat aquest divendres 31 de desembre que la comissaria de la Policia Local va estar tancada des de les 00h fins a les 6h del matí.

L’Ajuntament ha enviat un comunicat assegurant que la comissaria ha estat tancada “entre les 1.30h i les 5:00h per la indisposició a última hora dels agents del torn de nit“.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, s’han ofert fer hores extraordinàries amb caràcter d’urgència al personal disponible però a causa de les baixes per la Covid i els torns de festius per Nadal no va ser possible cobrir les baixes sobrevingudes. Per aquest motiu segons el comunicat “s’han seguit els protocols del Departament d’Interior de la Generalitat i s’ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra que han assumit el servei durant el període que la comissaria ha estat sense servei. I s’ha contactat amb el telèfon d’emergències 112 per informar de la incidència“.

El govern municipal no ha volgut donar més detalls d’aquesta situació en ser preguntats per la premsa. Per exemple, no ha detallat el nombre d’agents que estaven de servei aquesta matinada.

El comunicat també explica que “davant d’aquesta situació inesperada l’alcaldessa s’ha reunit amb l’inspector en cap de la Policia Local, Joaquin Martin, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, i el coordinador general, Ferran Villaseñor, per valorar els elements que han portat la situació de tancament de la comissaria, i trobar el mecanisme perquè aquesta situació no es torni a produir“.

Pel que fa aquesta matina, Cap d’Any, l’alcaldessa garanteix que la comissaria estarà oberta amb els efectius previstos ordinàriament per garantir el servei.

Reunió amb amb els agents 

Així mateix, avui s’ha produït una reunió de treball programada amb anterioritat amb el sindicat SipFepol, sindicat majoritari a la Policia Local des del mes d’octubre quan va haver-hi eleccions sindicals. En aquesta reunió el sindicat ha traslladat a l’alcaldessa les seves preocupacions sobre el servei i el funcionament de la Policia Local de Sant Cugat. En concret s’han tractat els següents aspectes:

– Els errors detectats en la gestió de les nòmines per part de l’empresa externa que va guanyar el concurs de gestió de nòmines de l’Ajuntament.

– Un suport del departament de RRHH especialitzat en la gestió de quadrants, hores extres, canvis de torn, prolongacions horàries, reduccions horàries, i queixes i reclamacions.

– La reposició del 100% de la plantilla cada cop que es produeixin baixes per jubilacions, excedències i canvis de policia.

La homogeneització de les hores extres, i analitzar tots els complements de productivitat i plusos per simplificar la gestió i el seu cobrament.

L’alcaldessa s’ha compromès a tractar tots aquests temes que preocupen el cos de policia en profunditat en el marc de la mesa sectorial de policia durant el mes de gener.