Site icon TV SantCugat.cat

L’Ajuntament analitzarà la seguretat de l’espai públic des d’una perspectiva de gènere

marxes-dones

24/11/2019 – Josep Lluís Silva/

L’Ajuntament vol detectar quins són els carrers o espais que generen desconfiança o inseguretat i poder-los canviar perquè les santcugatenques se sentin més segures al municipi. Per fer-ho, ha organitzat diverses marxes als barris de la ciutat on s’exploraran aquests punts negres des d’una perspectiva de gènere i que estan obertes a qualsevol veïna o col·lectiu de dones de la ciutat que s’hi vulgui afegir.

Publicitat

Aquestes marxes exploratòries, obertes només a dones, es realitzaran a partir de la setmana vinent i estan obertes a un màxim de 20 participants que hauran de confirmar la seva assistència en aquest email: participacio@santcugat.cat

Les marxes tindran una durada de dues hores i mitja i començaran a les 18 de la tarda. Tindran servei de canguratge per a infants.

La primera serà la del barri del centre est, el dilluns 2 de desembre, dimecres serà el torn del districte del centre oest, dilluns 9 del centre de la ciutat, dijous 12 de Les Planes, l’endemà 13 de desembre de La Floresta i la darrera a Mira-sol, dilluns 16 de desembre.

Publicitat

Segons va explicar la Tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, les conclusions d’aquestes marxes permetran emprendre accions, en coordinació amb les àrees de mobilitat i entorn urbà, per fer que aquests punts siguin justos, igualitaris i accessibles per a tothom.

Entre els diferents aspectes que s’analitzaran es troba la senyalització dels espais, per tal d’afavorir l’orientació. També que l’entorn estigui ben il·luminat, transitat i altres aspectes, sempre des d’una perspectiva de gènere

Aquestes marxes exploratòries donen compliment a una moció institucional aprovada al ple de febrer per combatre la percepció d’inseguretat al municipi. El text instava a fer un “mapa de la por” a partir dels espais considerats més insegurs per les santcugatenques i a dissenyar accions de millora per tal que les dones puguin gaudir amb més tranquil·litat de l’espai públic i avançar cap a una ciutat més justa, igualitària i segura.

Exit mobile version