L’Ajuntament adequa un espai de lleure per a infants ucraïnesos de la mà de Creu Roja

(05/04/2022 – Redacció/)  

Una de les noves iniciatives que l’Ajuntament ha posat en marxa juntament amb la Creu Roja és l’adequació d’un espai de lleure per a infants que ofereix espai de joc i lleure, compartit amb mares, mentre es realitzen els tràmits d’escolarització i es determina l’escola acollidora per part de la inspecció d’Educació i l’OME. En aquest espai, obert també a infants nouvinguts d’altres països, s’ofereixen algunes nocions bàsiques de llenguatge perquè els infants aprenguin les primeres paraules en català i castellà.

El dilluns 28 de febrer ciutadans d’Ucraïna a Sant Cugat van organitzar una recollida solidària

En aquests moments 21 dels 29 infants ucraïnesos que han arribat a la ciutat ja estan escolaritzats. Des del Punt d’Informació i Orientació a les Persones Refugiades s’ajuda les famílies a tramitar l’escolarització, que és competència del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Aproximadament aquests tràmits poden durar una setmana.  

Publicitat

D’altra banda, entitats com Gilgal, l’Ateneu i l’Escola d’Adults amb la col·laboració de l’Ajuntament han ampliat els recursos i l’oferta de formació de llengua catalana i castellana per als refugiats. L’objectiu és seguir augmentant aquests recursos per facilitar uns coneixements bàsic de la llengua i així facilitar la comunicació de les persones nouvingudes.

Pel que fa a l’atenció directa, el Punt d’Informació i Orientació a les Persones Refugiades ha atès en els deu primers dies de funcionament (15-25 de març) un total de 104 persones. També s’han fet més de 242 derivacions a serveis, coordinacions i gestions. En els propers dies hi ha agendades més de 50 cites d’atenció.

Publicitat