La Zona de Baixes Emissions i la pacificació del carrer Joan Oliver, protagonistes de l’audiència pública del ple

(23/02/2022 – Redacció)   

El ple de mes de febrer va tornar a ser presencial i, per tant, es va reprendre el torn de participació ciutadana. En aquesta ocasió els veïns de l’Eixample Sud van acudir al plenari per posar de manifest el malestar que provoca la pacificació del carrer Joan Oliver, una prova pilot que sorgeix d’una demanada de l’AFA de l’escola Pi d’en Xandri, però que no té el consens del veïnatge. Asseguren que no calia pacificar un carrer 24 hores al dia cada dia de l’any quan ja era una via segura i el problema tan sols es trobava en la sortida i entrada dels infants.

Publicitat

També han volgut agrair a l’alcaldessa la reunió que van mantenir el passat dijous. Segons ha pogut saber TV Sant Cugat, a la reunió l’alcaldessa es va comprometre a què en 15 dies convocava una reunió amb els tècnics que estan al càrrec d’aquesta actuació i que estan valorant la prova pilot.

Sobre els entorns escolars, ha estat un altre veí qui ha reclamat un agent cívic al voltant de l’escola Ciutat d’Alba.

La Zona de Baixes Emissions ha tornat a ser protagonista d’aquest mes. Un participant ha criticat aquesta mesura per què han defensat que no s’ajusta a la legalitat. A més des de la Plataforma d’Afectats de la Zona de Baixes Emissions han reclamat una nova reunió amb el govern. Creuen que es tracta d’una mesura ineficaç per combatre la contaminació i han reclamat una rebaixa en els impostos.

Publicitat

Altres temes que es van tractar a l’audiència pública va ser el bloqueig de llicències d’obres a Can Barata i l’aparcament per persones amb mobilitat reduïda.