La Xesca acusa a l’Ajuntament de fer un “desallotjament encobert”

24/04/2020 – REDACCIÓ /

El casal juvenil La Xesca ha enviat un comunicat referent al fet que l’empresa propietària de l’immoble ha apuntalat l’edifici per raons de seguretat i a petició de l’Ajuntament de Sant Cugat. En l’escrit han volgut fer una sèrie de valoracions i han acusat al consistori de fer un “desallotjament encobert“.

Segons els membres de La Xesca, fa uns mesos, l’Ajuntament va voler obrir una negociació amb el Casal per dur a terme actuacions de restauració a l’edifici on es troba La Xesca, a l’avinguda Cerdanyola número 66, i “vam accedir a negociar amb l’Ajuntament per dur a terme la restauració“. El govern local va aprovar l’any passat un decret d’alcaldia on s’ordenava a la propietat de l’edifici que efectués tot un seguit de mesures per tal de garantir l’estabilitat de l’edifici i evitar qualsevol despreniment i, en el pitjor dels casos, el seu enfonsament. Una ordre que responia a un informe tècnic municipal on s’especifica que “està compromesa l’estabilitat estructural de l’edifici“. Aquesta setmana l’empresa propietària de l’immoble ha apuntalat l’edifici. Segons ha informat el consistori a les xarxes, es tracta d’una actuació provisional per garantir la seguretat i evitar despreniments.

Publicitat
Edifici on es troba el casal juvenil La Xesca, a l’avinguda Cerdanyola 66, apuntalat

En el comunicat s’explica que l’Ajuntament volia fer unes reformes estructurals de l’edifici que haurien de permetre continuar amb l’activitat del casal d’una forma segura. La Xesca assegura que “aquests acords no han estat respectats pel consistori. Com sempre, excusant-se amb motius tècnics, han realitzat actuacions que van en contra dels consensos negociats“. Un exemple és, segons el comunicat, que es va pactar no apuntalar una zona de la planta baixa de l’edifici per poder mantenir l’activitat “però a dia d’avui ens trobem que tots i cadascun dels racons de la Xesca estan apuntalats i, per tant, són inutilitzables“.

Els membres de La Xesca posen en dubte si al consistori realment els preocupava l’estat de l’edifici o “si ha estat una estratègia més per fer-nos fora“. A la vegada acusen a l’Ajuntament d’aprofitar aquesta acció per intentar fer un desallotjament encobert deixant l’edifici sense un espai on poder desenvolupar el projecte.

Per acabar, el casal juvenil avisa que “La Xesca seguim més fortes que mai, lluitant per una ciutat de totes i per a totes, on les joves tinguem veu, on no quedin edificis buits ni projectes sense espai, on no desallotgin a més famílies i on no hi hagi gent sense casa ni cases sense gent al servei del capital“.

Publicitat

L’immoble és propietat de la immobiliària Sòlvia i fa més d’una dècada que està abandonat. Des del 2016 està ocupat pel col·lectiu La Xesca, que reivindica un espai per a joves autogestionat al barri del Monestir.

Feu un comentari