La Simfònica dedica el concert de Sant Jordi a composicions d’autors catalans del segle XX

(18/4/2024 – Redacció)

Hi ha música clàssica catalana d’una gran qualitat. L’Orquestra Simfònica Sant Cugat en programa tot sovint. El concert de Sant Jordi d’enguany de la formació simfònica santcugatenca està completament dedicat a composicions d’autors catalans del segle XX.

S’hi interpreterà “L’aplec”, d’Agustí Borgunyó (1894-1967), compositor català que va triomfar als EUA, “Montjuïc (Suite of catalan dances)”, de Benjamin Britten (1913-1976), sobre temes populars catalans (no hi falta el “Paga-li, Joan”, la dansa tradicional que es balla cada any per la Festa Major de Sant Cugat), “Welcome Ode”, també de Benjamin Britten, el “Preludi”, d’ “El Pessebre”, de Pau Casals (1876-1973), “Puigsoliu”, poema simfònic de Joaquim Serra (1907-1957), en una versió orquestrada per Salvador Brotons, director titular de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat (l’original és per a cobla), la sardana “Sol ixent”, d’Eduard Toldrà (1895-1962), i “Mil·lenarium”, que Joan Albert Amargós (1950-) va escriure per al Mil·lenari del Monestir de Sant Cugat.

Publicitat
Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. Fotografia: OSSC

El concert serà dirigit per Josep Ferré, director artístic de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, i serà força participatiu. A “Welcome Ode” hi participarà el cor infantil Sant Cugat i el Cor Aglepta, i a “Puigsoliu” joves músics de corda. Fins i tot el públic que ho desitgi també hi participarà.

Tota la història d’«El Pessebre» de Pau Casals
Amb motiu de la interpretació del preludi d «El Pessebre», de Pau Casals, de qui el 2023 es va commemorar el cinquantenari de la seva mort, s’ha creat un gran cartell amb informació detallada, i nombroses imatges, algunes de ben poc conegudes, sobre l’oratori «El Pessebre», que va compondre el prestigiós violoncel·lista. El cartell estarà exposat al vestíbul del Teatre-Auditori el dia del concert de Sant Jordi, i posteriorment farà gira per diferents municipis del país.

El Concert de Sant Jordi de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat es durà a terme aquest divendres 19 d’abril a les 20.00 h al Teatre-Auditori Sant Cugat i encara tindreu una altre oportunitat de gaudir-ne el diumenge 21 a les 19.00 h al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

Publicitat

Més informació a simfonica.cat