La segona edició de la Fira de les Portadores reforça la programació per al públic familiar

20/09/2019 – Josep Lluís Silva

La Fira de les Portadores, que se celebra per segon any consecutiu, fa enguany una aposta pel públic familiar i programa activitats amb una visió intergeneracional en què el coneixement es transmet a través del joc, l’experimentació i la participació de tota la família, com, per exemple, una trepitjada de raïm col·lectiva.

Un altre punt fort en aquesta programació són les activitats adreçades al públic amant de la cultura del vi, on podran trobar una master class per fer el propi vi amb tecnologies de fabricació digital o un tast històric de les Cooperatives de Catalunya.

Publicitat

Destaca la transversalitat en les propostes programades on participen diferents àmbits municipals, també productors i experts vitivinícoles així com entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat que, en aquest cas, se sumen amb la Diada de Testes dels Caparrots de Sant Cugat (dissabte 28 de setembre) i amb el 44è Aplec de la Sardana (diumenge 29 de setembre).

La presentació de la Fira de les Portadores amb presència de la Tinent d’Alcalde de Cultura, Esther Madrona

La Fira de les Portadores és la continuació del projecte Patrimoni Viu, endegat fa 12 anys per donar a conèixer el patrimoni i la història local i el valor del nostre llegat vitivinícola. La celebració és durà a terme els dies 27, 28 i 29 de setembre al Celler Modernista i al ViLab. L’any passat hi van participar més de 2.000 persones en dos dies d’activitats.

Un cartell inclusiu

La imatge d’aquesta segona Fira de les Portadores ha estat creada per persones usuàries del centre especial de treball Jeroni de Moragas i està basada en el raïm com a element temàtic central. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha volgut afegir el concepte de responsabilitat social corporativa a aquestes jornades.

Publicitat

portadores_4
El cartell de la Fira de Portadores amb els seus creadors del taller Jeroni de Moragas

Tret de sortida a la programació tardor-hivern del Museus

La Fira de les Portadores és la primera de les prop de 60 activitats que organitzen Museus de Sant Cugat, entre setembre i febrer de 2020, que inclouen des de les ja tradicionals visites guiades i itineraris per descobrir el patrimoni local, les xerrades, presentacions i exposicions temàtiques fins a les activitats familiars i les del Nadal als museus. Una programació diversa i atractiva que ha estat possible gràcies a la complicitat de més de 20 entitats del teixit associatiu de la ciutat.

Va venir a La Contraportada de TV Sant Cugat Nela Vallhonrat, presidenta dels Caparrots de Sant Cugat, per parlar de la participació a la Diada de Testes.

Feu un comentari