La preinscripció escolar es podria iniciar l’11 de maig per via telemàtica

05/05/2020 – REDACCIÓ/ACN /


El Departament d’Educació planteja iniciar la preinscripció per via telemàtica l’11 de maig si l’Estat aixeca la prohibició per fer aquest tràmit administratiu i segons l’avanç de la desescalada. Així consta al document que va aprovar dissabte el Pla Territorial de Protecció Civil (PROCICAT) i que s’està fent arribar als centres educatius per informar-los. La primera setmana es reservaria a la preinscripció telemàtica i a partir de la segona es faria la presencial per als casos extraordinaris.

El procés de preinscripció als ensenyaments s’havia de fer entre el 23 de març i l’1 d’abril però la crisi sanitària del coronavirus va impedir-ho. Educació treballa ara per poder iniciar aquest tràmit i alerta que “ajornar l’inici del procediment d’inscripció més enllà del 13 de maig posa en greu risc la plena efectivitat del dret a l’educació de tot l’alumnat” en les condicions habituals.

escoles-santcugat

Per això, planteja la “necessitat” d’iniciar la preinscripció a partir de l’11 de maig. Aquest calendari compta amb la previsió que llavors s’entri en la fase 1 del pla de desescalada del Ministeri de Sanitat. La preinscripció començaria per als ensenyaments gratuïts i obligatoris (segon cicle d’educació infantil, primària i secundària) i a partir d’aquí s’aniria enllaçant la resta.

Publicitat

Més enllà del calendari, el pla aprovat pel PROCICAT contempla la “generalització” a tots els ensenyaments de la presentació telemàtica de les sol·licituds, així com la consulta telemàtica dels resultats. Incorpora l’opció de fer-ho de manera presencial per aquelles famílies que no puguin fer-ho per mitjans electrònics però, i per “endarrerir tot el possible el moment de reobertura dels centres al públic“, aquesta possibilitat no s’habilitaria fins a la segona setmana del termini establert.

En aquests casos, el document incorpora les mesures que s’hauran de seguir als centres per prevenir el contagi de la covid-19, la primera de les quals és implantar un sistema de cita prèvia. A més, hi participaran el “mínim possible” de treballadors i cap d’especial vulnerabilitat, es farà una neteja diària dels espais utilitzats, s’habilitaran els menors espais possibles dels centres, si hi ha cues es faran als patis i s’instal·laran mampares.

A més, es dotarà els professionals de mascaretes quirúrgiques, pantalles protectores facials i guants i també hi haurà mascaretes per aquells que han d’accedir al centre a fer la preinscripció i no en portin de casa.

PublicitatFeu un comentari