La Policia Local fa torns de 12 hores seguides durant una setmana i resta catorze dies en quarantena

26/03/2020 – REDACCIÓ /

La Policia Local de Sant Cugat ha introduït un nou protocol de funcionament davant l’actual crisi sanitària provocada pel coronavirus. S’ha suprimit el sistema de torns horaris de matí, tarda, nit i partit i se segueixen només dos horaris de 12 hores cadascun i catorze dies de descans a casa.


Publicitat

Aquests dos horaris són des de les sis del matí a les sis de la tarda i des de les sis de la tarda a les sis del matí, durant set dies seguits. Després, els agents passen catorze dies en quarantena a casa per assegurar-se que no han estat contagiats per coronavirus.

Segons Francesc Carol, regidor de Seguretat Ciutadana i de Via Pública i Benestar Animal, aquestes mesures han tingut una bona acollida en el cos i ha permès, per exemple, que els policies en règim de conciliació laboral hagin pogut agafar un dels dos horaris sense atenir-se a la conciliació laboral. A més, Carol ha explicat que gairebé tots els sindicalistes han renunciat a fer hores sindicals.

Fotografia d’arxiu d’un cotxe de la Policia Local

Per tal de garantir la màxima seguretat en el cos policial, l’Ajuntament els ha facilitat mesures de protecció com gel desinfectant i mascaretes i s’ha establert un protocol per desinfectar els cotxes policials a cada canvi de torn.

Publicitat

La tasca de control de la Policia Local de les mesures de confinament aplicades en la declaració de l’estat d’alarma està rebent el suport dels agents cívics i dels voluntaris de Protecció Civil i ADF.

Podeu veure l’entrevista sencera a Francesc Carol en aquest vídeo de Televisió Sant Cugat.

Feu un comentari