La Policia Local demana el desallotjament voluntari de La Xesca

11/10/2019 – REDACCIÓ /

Dues patrulles de la Policia Local s’han personat aquest divendres 11 d’octubre al matí davant del casal juvenil La Xesca, ubicat a l’edifici ocupat de l’avinguda Cerdanyola número 66, amb l’objectiu de demanar el seu desallotjament voluntari, tal com havia ordenat l’Ajuntament de Sant Cugat el passat dia 9 d’octubre quan va entregar el decret d’alcaldia als ocupants de l’immoble.  Els agents, davant la negativa, han aixecat acta i se n’han anat. Una trentena de persones s’han concentrat davant del casal en suport al col·lectiu.

 

Publicitat

Segons testimonis presencials, els agents han demanat entrar a La Xesca. Els membres del col·lectiu han respost amb un “ara anem a buscar la clau”, cosa que no s’ha produït. És llavors quan la policia ha avisat que “si tornem a venir, tirarem la porta”. Finalment la Policia Local ha abandonat el lloc dels fets.

Publicitat

A través de xarxes socials,  el Casal de Joves La Xesca ha fet una crida per convocar el màxim de persones possibles durant tot el dia d’avui per tal d’evitar el seu desallotjament. A la vegada, en cas que es faci efectiu, han convocat una manifestació a les set de la tarda a la plaça d’Octavià.

 

 

El passat dimecres 9 d’octubre l’actual govern de Mireia Ingla va ordenar el desallotjament de la Xesca amb un termini màxim de dos dies.  Des de l’Ajuntament s’argumenta que la manca de manteniment i el mal estat de conservació de l’edifici no asseguren la integritat física de les persones que tiren endavant el projecte del Casal de Joves La Xesca.

A més, ha ordenat a la propietat de l’edifici que efectuï tot un seguit de mesures per tal de garantir l’estabilitat de l’edifici i evitar qualsevol despreniment i, en el pitjor dels casos, el seu enfonsament.

El consistori es basa en un informe tècnic municipal on s’especifica que “està compromesa l’estabilitat estructural de l’edifici”.

 

Feu un comentari