La Plataforma d’Esteticistes de Catalunya demana que l’Ajuntament condemni les pintades als centres d’estètica durant el 8M

(14/03/2022 – Redacció)  

La Plataforma d’Esteticistes de Catalunya ha enviat una carta a l’alcaldessa Mireia Ingla demanant que condemni les pintades als centres d’estètica que es van produir durant la jornada del 8 de març.

Durant la vaga convocada pel Dia de la Dona l’organització, el Comitè 8M, es van detenir davant d’alguns centres d’estètica per a fer palesa la “pressió estètica” que s’exerceix sobre les dones i es van produir pintades denunciant la situació.

Publicitat

La Plataforma d’Esteticistes de Catalunya ha mostrat el seu rebuig i considera que es tracta d’una “actitud autoritària“. Afegeixen que “creiem en la llibertat de les persones al fet que puguin decidir si volen cuidar-se o no, i recalcant que som un sector que el 99% som dones“.

Carta de la plataforma enviada a l’alcaldessa

Els propietaris dels centres d’estètica consideren inadmissible aquesta mena d’actes i alerten que la majoria de treballadores i gerents d’aquests negocis són dones.

Publicitat

Per la seva part el Comitè 8M considera que amb aquesta acció es vol “assenyalar la problemàtica  que reforça una imposició del sistema patriarcal”. Segons han explicat a TV Sant Cugat, en cap cas volien assenyalar les usuàries dels centres d’estètica ni atacar les treballadores sinó les empreses que “estan reforçant la pressió estètica sobre les dones i s’estan lucrant”.

L’Ajuntament per la seva part encara no s’ha pronunciat.