La Plataforma Animalista denuncia la destrucció de nius de cotorra sense criteris ètics

11/07/2019 – REDACCIÓ /

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) va denunciar aquest dissabte a través d’un comunicat que l’ajuntament ordenés destruir 34 nius de cotorres sense criteris ètics. L’ajuntament va informar el passat dilluns en roda de premsa que es van retirar 37 nius i que es van complir els protocols i que va ser per seguretat pública i per queixes de soroll dels veïns de la zona.

Publicitat

Segons la nota de premsa de la PAS, el divendres 5 de juliol una de les voluntàries de la plataforma va veure com uns operaris llençaven nius de cotorra des de molts metres d’alçada. Va poder veure pollets morts a les voreres i quan va accedir al lloc només va trobar 2 pollets vius, però un d’ells en molt mal estat.

L’empresa que va a dur a terme aquesta acció va ser Codit Arboricultura i va informar a la PAS que la gestió dels animals era a càrrec d’una tercera empresa, Anticimex, col·laboradora de l’Ajuntament i que en aquell moment no estava present al lloc dels fets mentre hi havia ocells “agonitzant”, segons paraules literals de la plataforma animalista.

L’Ajuntament va declarar aleshores que l’actuació “es tractava d’una poda d’arbrat privada” de la qual no en tenien coneixement. La PAS encara es va alarmar més quan va tenir aquesta resposta, ja que dos dels arbres estaven a la via pública.

Publicitat

L’acció es va dur en quatre cedres d’una finca privada i dos de la via pública.

Aquest dimecres  va haver-hi una reunió entre el regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, i el la PAS per abordar aquesta qüestió i tractar altres protocols animalistes pendents com el que es va voler fer arran de l’emú abatut el mes d’octubre.

nius-cotorra-pas
Fotografia de la PAS sobre la destrucció dels nius de cotorres el passat divendres 5 de juliol

Feu un comentari