La piscina municipal del Parc Central acull la 26a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”

14/07/2019 – Josep Lluís Silva/

Aquest diumenge la piscina municipal del Parc Central acull la 26a edició del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. Tot el qui vulgui podrà prendre un bany per l’esclerosi múltiple també a Sant Cugat.

mullatesclerosi-multiple-santcugat
Fotografia d’arxiu de l’ajuntament del Mulla’t per l’esclerosi Múltiple d’altres edicions

Durant la jornada del “Mulla’t-Mulla’t” es podran comprar a la piscina del Parc Central articles com samarretes i tovalloles de la campanya. Els fons recaptats es destinaran a les diverses iniciatives que organitza la Fundació al llarg de l’any per aturar l’impacte de la malaltia.

Publicitat

A partir de les 11 del matí s’habilitaran carrils per sumar metres i es farà un salt multitudinari.

“Mulla’t-Mulla’t” pels símptomes invisibles de l’Esclerosi Múltiple

Mitjançant el “Mulla’t-Mulla’t”, la Fundació Esclerosi Múltiple sensibilitza la població sobre aquesta malaltia crònica i sense cura, recapta fons per promoure la recerca i porta a terme programes per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple. Amb els anys, el “Mulla’t-Mulla’t” s’ha anat consolidant fins a esdevenir el segon acte solidari més multitudinari celebrat a Catalunya.

Aquest any, la Fundació posa el focus en els símptomes menys visibles de la malaltia com la fatiga, el dolor, la depressió i la disfunció sexual. La presidenta de la Fundació, María José Abella, ha explicat que “sovint són els símptomes menys tractats, però els que acaben sent més incapacitants i els que més influeixen en la qualitat de vida del pacient”. I ha afegit que “hem d’incidir en la importància de les teràpies integrals i personalitzades que busquin solucions als problemes tant físics com psicològics”. Finalment, ha dedicat unes paraules d’agraïment “a la ciutadania, col·laboradors, patrocinadors i padrins que ens han acompanyat al llarg d’aquests anys, perquè sense ells no seria possible”.

Publicitat

Altres formes de col·laborar amb el “Mulla’t-Mulla’t”

A part de capbussar a la piscina, per col·laborar amb el “Mulla’t-Mulla’t” també es pot comprar OleAurum, un oli solidari elaborat per petits productors catalans agrupats sota la marca Olis de Catalunya, que se sumen a la iniciativa per sisè any consecutiu . L’oli es ven en més de 1.000 supermercats catalans durant el mes de juliol i per cada ampolla venuda es destinarà un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple sense cost extra per al consumidor.

Altres empreses, com la cadena de congelats La Sirena, també col·laboren amb la iniciativa. Durant tot aquest mes de juliol, per la compra dels gelats “kids”, la cadena, cedeix el 20% dels guanys a la lluita contra l’esclerosi múltiple.

Feu un comentari