La periodista santcugatenca Mònica Terribas, Creu de Sant Jordi 2021(30/11/2021 – Redacció/)  

La periodista santcugatenca Mònica Terribas rebrà la Creu de Sant Jordi 2021. D’aquesta manera la Generalitat de Catalunya vol reconèixer la seva trajectòria professional. A la vegada el govern català ha volgut premiar a un total de 20 personalitats i entitats de tot Catalunya, entre elles Alexia Putellas, Pau Gasol, Els Pets, el dibuixant Francisco Ibáñez o el comunicador Justo Molinero.

La periodista Mònica Terribas

Terribas va néixer a Barcelona però des de fa uns anys viu a Sant Cugat. És una de les periodistes referents a Catalunya. Ha presentat i dirigit múltiples programes tant de ràdio com de televisió, entre ells ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ o ‘La nit al dia’. A més és professora titular de la Universitat Pompeu Fabra i des de la tardor de l’any passat està a Mediapro dirigint documentals.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Publicitat