La Generalitat posa en marxa la línia de préstecs per a autònoms i empreses

08/04/2020 – REDACCIÓ /

El govern català ha aprovat que l’Institut Català de Finances (ICF) pugui atorgar directament finançament a autònoms i empreses que s’hagin vist afectats per la crisi sanitària de la Covid-19 i tinguin necessitats de liquiditat derivades de l’emergència actual. L’objectiu d’aquests préstecs és donar suport al teixit econòmic català i prioritzar el manteniment de llocs de treball oferint solucions financeres que complementin l’oferta d’altres institucions i entitats.

Aquesta línia de finançament “ICF COVID-19”, està dotada amb 700 milions d’euros, permetrà que autònoms i empreses puguin sol·licitar préstecs a l’ICF per imports de fins a un màxim de 2,5 milions d’euros.

Publicitat

Programa Orfeu per abordar el cribratge massiu de la població per detectar la Covid-19

El govern de la Generalitat també ha anunciat un programa que preveu activar les màquines PCR que ja disposen els centres de recerca de Catalunya i adaptar-se per poder crear els testos necessaris per a la detecció de la malaltia.


La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha apuntat que “en una primera fase, el programa preveu realitzar 170.000 testos en un període de sis setmanes. Una xifra que es pot incrementar amb la posada en marxa d’una segona fase, en la qual s’incorpori la capacitat de fer PCR que ja disposen les universitats“. L’objectiu del Govern és fer una detecció massiva del coronavirus “per garantir la salut pública en la fase de confinament de la població” perquè “el desconfinament passa, sens dubte, per un cribratge el més massiu possible de tota la població“.

Publicitat


Aquest programa, impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Salut, representarà una inversió per valor d’1’4 Milions d’euros.

Feu un comentari