La foguera de Sant Joan torna a il·luminar la Nit de Sant Joan amb la Flama del Canigó

24/06/2019 – REDACCIÓ /

Aquest diumenge va arribar per catorzena vegada la Flama del Canigó a Sant Cugat per encendre la foguera de Sant Joan. Com a novetat destacada, es va tornar a encendre la foguera amb les tradicionals escombres de palma.

La Unió Ciclista va portar la Flama fins al centre de Sant Cugat i allà es van fer dues cercaviles que van portar la Flama fins a la plaça d’Octavià. Una des de la plaça de l’U d’Octubre, encapçalada pels Diables, i l’altra des de la plaça del Doctor Galtés, amb les Caparrotes. A la plaça d’Octavià es va encendre el peveter i es va realitzar l’acte oficial, que va cloure amb la lectura del manifest, enguany signat per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, des de la presó d’Alcalà Meco i el cant de l’himne nacional de Catalunya. Després es va donar pas a l’encesa de la foguera de Sant Joan.

Publicitat

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu que té lloc en diversos indrets dels Països Catalans cada any. A Sant Cugat en fa 14 que encén la foguera de Sant Joan.

 

*Les imatges són de l’Ajuntament de Sant Cugat i d’Esquerra Republicana
Publicitat

Feu un comentari