La Festa Major de Sant Cugat 2023 arrencarà el 28 de juny amb 170 activitats

(14/06/2023 – Redacció)  

Sota el lema “Ho petem a la Festa Major!”, Sant Pere i Sant Cugat són els protagonistes del cartell d’aquesta festa grossa, que celebrarà la ciutat del 28 de juny al 2 de juliol. Una intensa Festa Major amb una àmplia programació que inclou prop de 170 activitats i que torna a tenir  la proximitat, la inclusió i la cultura popular seran els eixos vertebradors de la festa.

Publicitat

Tal com es va anunciar, el pregó anirà a càrrec de la Taula de Salut Mental per posar en relleu la importància de la cura i l’atenció de la salut mental, especialment després dels difícils anys de pandèmia. AFATRAC, ASSADEGA’M I ALCOHÒLICS ANÒNIMS seran els representants de la Taula que pujaran a dalt del balcó de l’Ajuntament.

Un total de 82 entitats col·laboren en l’organització d’actes o en la gestió dels espais. Entre les prop de 170 activitats programades, hi ha 78 propostes de música en directe, 65 propostes escèniques i de cultura popular i 22 propostes esportives. La festa es vertebrarà en 13 espais repartits al centre de la ciutat però amb diversos canvis d’ubicació respescte a les edicions anteriors. 

Enguany la Festa Major reubica espais com el Concurs d’Arrossos, el Parc Jove i la Festa Major Alternativa a la zona del parc de can Vernet. S’estrena un nou espai per a la dansa a les Pistes del Parc Central i es recupera la caseta del CPA al seu espai habitual.

Publicitat

El Jazz es concentra a la plaça can Quitèria i el Gospel al Celler Modernista; es reubica la Taverna a la plaça Barcelona; i situa l’Espai d’Arreu a la pl. Magí Bartralot. També augmenta i diversifica la programació familiar, especialment els matins de dijous i divendres.

El Seguici de Sant Pere farà un recorregut més curt, i es retardarà 30 minuts la seva sortida per evitar una mica la calorada de les primeres hores de la tarda. Finalment enguany també cal destacar que se celebrarà el 30 aniversari de la Botiga al carrer.

Una de les altres novetats més destacades d’enguany és la posada en marxa d’un servei gratuït de bus nocturn que unirà el centre de la ciutat amb els barris, permetent l’accés i la tornada a la Festa Major en transport públic. Els horaris del servei s’adaptaran al programa de la Festa Major, amb una última expedició 30 minuts després de la finalització dels concerts.  

Enguany a causa de la situació d’excepcionalitat per sequera no es faran activitats recreatives amb aigua. En aquest sentit, es tindran ben presents totes les mesures posades en marxa per tal de fer un ús correcte de l’aigua. D’altra banda, en col·laboració amb SOREA s’instal·laran fonts en diversos punts de la ciutat per tal de facilitar la hidratació de la ciutadania.

El programa complet de la festa Major es pot consultar a la revista Sant Cugat Magazine d’enguany, a la nostra pàgina web tvsantcugat.com i a l’APP ‘FMSantCugat’.

 

Feu un comentari