“La Festa de la ciutadania” de la tardor no tindrà el format de Festa Major

09/04/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha cancel·lat la Festa Major de Sant Cugat 2020 que s’havia de celebrar entre el 26 i el 29 de juny, a causa del coronavirus i està treballant per celebrar una “festa de la ciutadania” a la tardor, tot i que encara no hi ha data. Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació i Universitat, Esports, Joventut i Memòria Històrica, ha explicat a través d’una roda de premsa feta per Instagram que la festa que es realitzarà a la tardor no tindrà el format de Festa Major i per tant “defugirà” del concepte de festa grossa que a Sant Cugat se celebra sempre pel 29 de juny, dia de Sant Pere. A més el pressupost que tindrà serà diferent del de Festa Major. Tot i això Madrona no ha descartat que alguns actes, com el Concurs d’Arrossos, es puguin celebrar en altres moments de l’any.

L’àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament ja ha començat a treballar en l’organització d’una gran festa alternativa per a tota la ciutat a la tardor, amb data encara per decidir. El consistori ha explicat que aquesta festa serviria per “compensar el buit que deixarà la cancel·lació de la Festa Major 2020 i per celebrar el retrobament de la ciutadania així com reactivar la cultura i la vida de la ciutat.”

Publicitat
Viu-FestaMajor2019

També es cancel·len les festes dels barris
Igual que la Festa Major, l’Ajuntament també ha cancel·lat les festes majors de barris d’aquest estiu, és a dir, La Floresta, Mira-sol, Mas Gener, Can Barata i Sol i Aire, a causa de la pandèmia del coronavirus. La Festa Major de Valldoreix, que se celebra el setembre, dependrà de l’EMD de Valldoreix.

Esther Madrona ha afirmat que estan estudiant fer alguns actes de format puntual en els barris.

Per salut i seguretat
La tinenta d’alcaldia ha explicat que estan en contacte amb els diferents agents organitzadors de la Festa Major i que està “molt agraïda per totes les mostres de suport” que ha rebut el govern local d’ençà que ahir es va anunciar la notícia.

Publicitat

Madrona ha qualificat la situació de “complicada” i que es tracta d’una “decisió difícil de prendre” però ha apel·lat a la seguretat i salut de la població. Tot i això el consistori no ha rebut cap indicació de la Generalitat ni del govern espanyol per suspendre cap acte multitudinari però sí que està en contacte amb altres ajuntaments que celebren la seva festa grossa per Sant Pere, com Rubí que també ha anul·lat la seva Festa Major.

FestaMajorSantCugat2019
Durant el seguici de Sant Pere

Feu un comentari