La CUP es planteja un contenciós administratiu contra el concurs de publicitat01/03/2019 – REDACCIÓ /

La CUP-PC ha comunicat que les evidències de presumptes irregularitats en la licitació del concurs de publicitat els fan plantejar la presentació d’un contenciós administratiu o d’altres accions judicials contra l’Ajuntament per a que s’investiguin aquests fets.

Lourdes Llorente, de la CUP, en el passat ple

Els cupaires creuen que aquesta licitació “pot estar conculcant els principis d’igualtat, no discriminació i de lliure concurrència al contracte”.

El grup municipal de la CUP-PC vol denunciar políticament “la forma opaca i restrictiva o limitativa en matèria de contractació”, quan l’únic proveïdor previsible per a guanyar el concurs, tenia en el moment de la signatura de conveni, una vinculació tant estreta amb l’equip de govern.

La CUP afegeix a més en el comunicat que un mes després de la publicació de les bases, el director de l’únic mitjà de comunicació privat que previsiblement pot accedir al concurs, va abandonar el mitjà de comunicació per a passar a formar part de la futura llista electoral per a les eleccions municipals del partit polític de govern, el que encara fa més poc ètica les restriccions del concurs.

Publicitat

La CUP-PC veu evidències de “presumptes irregularitats en la licitació del concurs de publicitat”, fet que ens fa plantejar-nos la possibilitat de presentar un contenciós administratiu o d’altres accions judicials contra l’Ajuntament de Sant Cugat per a que s’investiguin aquests fets.

Segons declaracions de la regidora de la CUP-PC, Lourdes Llorente: “Una cosa és que el document sigui formalment correcte jurídicament… però si un concurs està limitant tècnicament les possibilitats dels diversos (i pocs) mitjans de comunicació local per poder concórrer a aquest concurs, més quan és molt significatiu econòmicament, en el fons, no és jurídicament tant correcte, perquè impedeix els principis bàsics que inspiren la contractació pública; igualtat, lliure concurrència. Hi ha altres mitjans de comunicació privats a Sant Cugat que podrien complir el que es pretén en la licitació, però els requisits tècnics fa que es limiti a un sol proveïdor.”

La polèmica surt de la licitació dels “Serveis d’informació, comunicació i difusió de serveis, accions i activitats municipals en mitjans de comunicació d’abast local”, en que les bases semblen fetes a mida per a un sol mitjà de comunicació.

En el passat Ple de febrer de 2019, la regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente, ja va preguntar al govern en el punt de precs, preguntes i interpel·lacions al govern, si amb les condicions que es demanen a les bases, quantes empreses es podrien presentar al concurs, i si aquesta licitació no pot estar conculcant en els principis d’igualtat, no discriminació i de lliure concurrència al contracte.

Deixa un comentari