La crisi energètica i de components i el futur de les zero emissions marquen el Tribuna Sant Cugat Empresarial(24/11/2021 – Redacció)  

L’actual crisi del preu de l’energia i de components com els semiconductors han marcat la darrera edició del Tribuna Sant Cugat Empresarial, que s’ha celebrat aquest dimarts amb la participació de la directora de Volkswagen Espanya, Laura Ros, i el president de Vueling, Marco Sansavini, la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC),Marta Subirà; i del Port de Barcelona, Damià Calvet. També han estat presents com a oients alguns membres del govern local i regidors de l’oposició.

Moment del Tribuna Sant Cugat Empresarial realitzat al Qgat Restaurant, Events & Hotel

La sessió ha estat marcada per la necessitat de mirar al futur del transport i la mobilitat amb l’objectiu d’arribar a les zero emissions, una fita, però, per la qual encara queda camí per recórrer. Per aquest motiu, reclamen la col·laboració entre empresa i governs, però també de la ciutadania.

Un futur amb una mobilitat amb zero emissions és l’escenari desitjat pels ponents, i on FGC ha esdevingut un exemple per l’ús d’energia plenament d’origen renovable. També el Port de Barcelona, que preveu instaurar als seus molls un sistema electrificat i sense ús de combustibles fòssils, una operació que es calcula que requereix una inversió de 100 MEUR.

Publicitat