Site icon TV SantCugat.cat

JxCat entrega la presidència de la Diputació de Barcelona al PSC tot i la manifestació de l’ANC en contra dels partits no sobiranistes

12/07/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dijous s’ha fet efectiu el pacte entre el PSC i JuntsxCat per entregar la presidència de la Diputació de Barcelona a la candidata socialista, Núria Marín.

Publicitat

Tot i que a les portes de la diputació s’han reunit centenars de manifestants contraris al pacte entre JuntsxCat i un partit no sobiranista, a l’interior de la sala de plens no s’ha produït cap crit ni protesta destacable. Les votacions s’han produït tal com s’esperava i la socialista Núria Marín ha estat envestida com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona a la segona volta, amb una majoria simple de 23 dels 51 diputats que formen el ple.

Un dels vots de Junts per Catalunya que han donat la presidència a la socialista ha estat el de Carmela Fortuny, regidora de l’ajuntament de Sant Cugat i fins fa uns mesos alcaldessa d’aquesta ciutat.

Manifestants en contra del pacte de la Diputació de Barcelona. Foto de l’ACN.

Carmela Fortuny va criticar el pacte entre ERC, la CUP i el PSC que li va fer perdre l’alcaldia fa unes setmanes. Va defensar un govern de la ciutat sobiranista tot i que ara, el seu partit a votat el contrari per a entrar al govern de la Diputació.

Publicitat

L’ANC de Sant Cugat va convocar manifestacions contràries al pacte amb els partits no sobiranistes abans del ple de constitució d’aquest ajuntament i ara ha tornat a convocar als seus membres a les portes de la Diputació per a tornar a expressar el seu rebuig als pactes amb els partits que consideren partidaris del 155.

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona ha comptat amb la presència de Mercè Conesa, que va ser presidenta de la diputació durant l’anterior legislatura mentre va ser alcaldessa de Sant Cugat i que actualment ostenta la presidència del Port de Barcelona.

La Diputació de Barcelona gestiona un pressupost de prop de mil milions d’euros anuals i dóna suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments de les comarques de Barcelona. També coordina serveis públics de caràcter supramunicipal com la gestió dels parcs naturals.

Exit mobile version