Junts per Sant Cugat i ERC estan “establint converses” per arribar a un possible pacte de govern

(7/06/2023 – Redacció)  

A deu dies del ple d’investidura on es nomenarà al nou alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès ha confirmat que Junts per Sant Cugat i ERC estan mantenint converses per arribar a un possible pacte de govern: “Nosaltres hem iniciat converses amb ERC, ens estem festejant. Vam ser nosaltres qui vam donar el primer pas. L’endemà de les eleccions vaig trucar a la Mireia Ingla per dir-li que m’agradaria parlar. Finalment, l’interlocutor ha estat el Bernat Picornell per les circumstàncies que tots sabeu. Si no ens en sortim governarem en minoria, buscarem els màxims suports en tots els temes.”

Publicitat

A l’alcaldable de Junts per Sant Cugat no el sorprèn que l’alcaldessa en funcions, Mireia Ingla, hagi renunciat a la seva acta de regidora durant la legislatura vinent: “Cadascú a casa seva fa el que creu que ha de fer, però no em sorprèn. Si em poso en el seu lloc: soc l’alcaldessa i em presento a les eleccions per revalidar l’alcaldia i finalment perdo dos regidors entenc que hagi fet la reflexió i prendre la decisió de fer un pas al costat.”

Josep Maria Vallès també ha volgut fer autocrítica sobre la fragmentació del vot a les darreres eleccions. Afirma que si s’hagués produït una coalició amb forces com el PEDeCAT haurien pogut aconseguir com a mínim un regidor més. “Es presentaven 15 candidatures i algunes molt de l’entorn de Junts i, per tant, no vam ser capaços de fer prou pinya, per anar plegats”, ha manifestat l’alcaldable.

Josep Maria Vallès serà, segons tots els pronòstics, el nou alcalde de Sant Cugat després del ple d’investidura del 17 de juny.

Publicitat

 

Feu un comentari