Inundacions i caigudes d’arbres pel temporal amb fortes precipitacions

23/10/2019 – REDACCIÓ /

Aquesta matinada un temporal amb fortes precipitacions ha afectat la ciutat i ha motivat una dotzena d’avisos als Bombers de la Generalitat per inundacions en domicilis particulars i caigudes d’arbres.

Publicitat

Des del vespre i durant la matinada, han caigut 76,7 litres per metre quadrat, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Pràcticament el que acostuma a ploure a la ciutat per aquestes dates (uns 78 litres per metre quadrat).

L’Ajuntament de Sant Cugat ha informat també de les principals afectacions a la xarxa de clavegueram, l’enllumenat i parcs i jardins de la ciutat.

Clavegueram

Al carrer Martorell (sota el pont de FGC) hi ha hagut acumulació d’aigua que no podia ser absorbida per la xarxa. Segons el consistori, no era un problema de captació dels embornals (que estiguessin tapats) sinó que era la pròpia xarxa que no podia absorbir l’aigua que arribava.

El procés era cíclic, s’anava omplint i buidant a mesura que la intensitat de pluja anava variant. Aquesta situació ha durat uns 30 minuts i Policia Local mentrestant desviava el trànsit.

A l’Avinguda Clota, Pere Calders i Salvador Espriu (davant del CAP) hi ha hagut acumulació d’aigua a la calçada per fulles dels arbres als embornals. S’ha fet neteja dels embornals i la situació ha quedat resolta.

S’han detectat també varis punts a l’Avinguda de Gràcia, Psg. Valldoreix i Francesc Macià on baixava molta aigua, però que en cap cas ha suposat una incidència, ja que la xarxa ha funcionat correctament.

La Brigada ha fet una sortida d’urgència aquesta nit a les 04:00h de la matinada al Passeig Nard amb Mallorca (prop de la Ponderosa) per haver quedat un embornal tapat pel les fulles.

Enllumenat

Han saltat també les proteccions de varis quadres elèctrics. La majoria s’ha detectat durant les rondes realitzades de Citelum i ja han quedat resoltes.

Durant la nit s’han resolt nou incidències als carrers Olorda, Maria Antonia, Avinguda Can Cortes, Joan Miró, Esteve Pila, Salvador Espriu, Marine, Sta. Teresa i la Plaça Onze de Setembre.

Hi ha hagut també una incidència amb el semàfor del xamfrà de l’Avinguda Generalitat amb el carrer Ferrer i Guàrdia.

A més, hi ha incidències pendents on s’està buscant l’avaria a la Pl. Barcelona amb un tram d’enllumenat afectat on s’està buscant l’avaria i a l’Avinguda de l’Estació on hi ha una fase afectada que s’està buscant l’avaria.

Parcs i Jardins

Des de Parcs i Jardins informen que ha caigut un xiprer i diverses branques al camí de Can Barata que ja s’ha retirat.

El Servei meteorològic de Catalunya ha donat per acabat l’episodi de fortes pluges a la ciutat.

*La imatge de la portada és de l’usuari de Twitter @manelcervantese

Feu un comentari