Ingressa a presó un home per 19 robatoris en domicilis i residències de gent gran de Sant Cugat i Barcelona(29/11/2021 – Redacció/)  

Els Mossos d’Esquadra de les Unitats d’investigació d’Horta- Guinardó i Sants-Montjuïc han detingut un home de 24 anys i nacionalitat algeriana, com a presumpte autor de 19 robatoris amb força a interior de domicilis als districtes d’Horta- Guinardó, Sants- Montjuïc, i de Sant Cugat. En dos dels casos investigats, va actuar en dues residències de gent gran de Barcelona.

La investigació es va iniciar després que els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement d’un robatori a l’interior d’una residència de gent gran del districte d’Horta-Guinardó que va tenir lloc el passat 7 de juliol. Els agents van relacionar aquest fet amb la sostracció d’una bicicleta de l’interior d’un pàrquing que també es va produir en el mateix districte. Un mes més tard, el mateix lladre hauria entrat a robar en una altra residència i a l’interior d’un altre domicili de Sants- Montjuïc.

Els agents van poder relacionar els quatre fets investigats a partir del modus operandi utilitzat pel lladre, de manera que van iniciar una investigació per recollir el màxim d’indicis que podien relacionar-lo amb altres fets que s’estaven registrant a la ciutat.

Paral·lelament, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Rubí també investigava set robatoris a interior de domicili comesos entre l’agost i l’octubre, els quals podrien estar relacionats amb la persona que estaven buscant. Un lladre molt actiu que feia servir un modus operandi similar al de la resta de fets, del qual els investigadors disposaven d’imatges de càmeres de seguretat i de la descripció facilitada per algun dels testimonis.

Amb aquesta informació, agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Ciutat Vella van detenir-lo el dilluns 22 de novembre al carrer.

En tots els casos, actuava de matinada amb gran domini d’habilitats per escalar als edificis i escapar-ne utilitzant en algun cas llençols lligats.

El detingut amb set antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial aquest dijous i es va decretar el seu ingrés a presó provisional.