Ingla sosté que no hi ha símbols independentistes a la façana de l’ajuntament: “La resolució judicial és un disbarat”

(18/03/2022 – Redacció)  

L’alcaldessa Mireia Ingla ha defensat aquest divendres que a la façana del consistori “no hi ha cap símbol” independentista i considera que la resolució judicial que l’obliga a retirar cartells “és un disbarat“. L’endemà que transcendís que una jutgessa l’ha multat amb 500 euros setmanals del seu patrimoni fins que retiri símbols en favor dels presos independentistes, Ingla s’ha defensat dient que al juny ja va treure la gran pancarta que hi havia a la façana perquè estava amenaçada d’inhabilitació. “Això d’ara no té cap sentit perquè se’m demana una cosa que ja vaig fer”, ha assegurat. En els cinc dies que la jutgessa li dona de marge per evitar la multa, Ingla assegura que no farà “res”.

Façana de l’Ajuntament

Ingla ha recordat que el procés judicial iniciat per Ciutadans contra la pancarta de la façana va allargar-se fins que es va “veure obligada” a retirar-la. Si no ho feia, ha remarcat, s’exposava a ser inhabilitada. “Ningú ha de decidir qui ha de fer de representant públic perquè nosaltres som escollits a les urnes“, ha recalcat, tot assegurant que va retirar la gran pancarta “coartant” la seva llibertat d’expressió.

Publicitat

Els dos cartells que actualment es veuen des de la façana de l’Ajuntament

Ara, després que Ciutadans hagi portat als tribunals la presència d’altres cartells independentistes a la façana, Ingla remarca que al consistori “no hi ha cap cartell a favor de la llibertat dels presos ni tampoc llaços“. Preguntada per un petit rètol penjat en un despatx i visible des de la plaça de la Vila, Ingla ha insistit que la resolució judicial “no es refereix a això, sinó a simbologia amb ‘llibertat presos‘ i llaços grocs a la façana“.

Jo he vingut a fer d’alcaldessa i no perdré el temps amb una sèrie de persones que només es dediquen a anar als tribunals en lloc de fer política“, ha etzibat Ingla contra el grup municipal de Ciutadans, a qui ha acusat d’actuar contra la seva persona “perquè és independentista”. “Què pretenen? Que cada matí vagi taula per taula de centenars de treballadors a mirar la simbologia del seu despatx?“, s’ha preguntat l’alcaldessa, que ho considera “un disbarat”.

Publicitat

Ingla ha insistit que no farà “res” després de rebre la resolució judicial i l’avís de 500 euros de multa setmanals. Considera que no s’exposa a cap embargament “perquè la sentència ferma [sobre la pancarta] ja està acatada“. “Si el que pretenen és que deixi de fer d’alcaldessa, aleshores que ho diguin clarament“, ha afegit.

La resolució judicial contra Ingla ha coincidit amb una visita institucional a l’ajuntament de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha mostrat el suport a l’alcaldessa. Borràs ha demanat “no normalitzar” processos com el de Sant Cugat i ha atribuït el cas a un “Estat de setge” que desplega “una repressió que no s’atura“. “No pot ser que un llaç pugui ser una molèstia“, ha remarcat, tot assegurant que “qui es pensa que així ataca l’independentista, no s’adona que ataca la democràcia“.

La presidenta del Parlament signant el llibre d’honor de Sant Cugat

Borràs ha fet una crida a respondre la “repressió” amb unitat de tot l’independentisme. Ha reclamat “saber qui ataca i fer una defensa conjunta“, i ha remarcat que ella sempre ha acusat al costat dels represaliats, sense diferències partidistes“.