Gairebé 300 persones en el Via Crucis de Sant Cugat

19/04/2019 – REDACCIÓ /

Aquest divendres quasi 300 persones han participat en el Via Crucis de Sant Cugat. El primer del nou rector de la Parròquia de Sant Pere d’Octavià, Emili Marlés.

El Via Crucis, organitzat pel Cos de Portants del Sant Crist, ha sortit de l’església del Monestir a les 9 del matí i ha passat per la plaça d’Octavià, el Carrer Major, la Plaça Pere San, el carrer Sabadell, la plaça Pep Ventura i el carrer Pla Hospital, fins a tornar a l’interior de l’església. Durant aquest recorregut, s’han repassat les 14 estacions que recorden els moments més destacats del camí de Jesús  fins a la crucifixió.

Publicitat

La tradició del Via Crucis és molt antiga. Poc després de la mort de Jesús va començar a fer-se a Jerusalem i transcorria pel camí que va fer el mateix Jesús.

A Sant Cugat el Via Crucis es va tornar a organitzar l’any 2005 i, fruit de la bona acollida, l’any 2006 es va refundar el Cos de Portants per a treure el Sant Crist al carrer després de 50 anys.  Des de llavors, s’ha convertit en una tradició consolidada a la ciutat que aglutina, any rere any, centenars de persones.

Pots veure una selecció d’imatges del Via Crucis del 2019.

Publicitat

 

Feu un comentari