FGC restableix el servei fins a Terrassa després de l’esllavissada

(07/12/2021 – Redacció/ACN)  

FGC ha restablert el servei de la línia S1 (Barcelona-Terrassa) després de reparar l’esllavissada a Terrassa Rambla, que va obligar a tallar la circulació de combois a finals de la setmana passada. Els trens ja circulen entre les estacions de Les Fonts i Terrassa Rambla. FGC havia habilitat un servei de bus alternatiu entre Sant Cugat i Terrassa Nacions Unides durant les tasques de reparació, que han aconseguit recuperar el servei en només tres dies.

Zona de l’esllavissada del mur pròxim a l’estació de Terrassa Rambla dels FGC on treballen els operaris

 

PublicitatEls treballs de reparació de l’esllavissada han consistit en la retirada de 1.500 metres cúbics de terra, així com el propi mur que va quedar sobre les vies, treballs que s’han hagut de realitzar amb molta precisió per evitar malmetre tots els cables de connexió.

Pel que fa a les causes de l’esfondrament, FGC està ultimant l’informe, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que permetrà identificar els factors que van desencadenar la caiguda del mur. Segons les primeres hipòtesis, podrien ser filtracions d’aigua.

La línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Barcelona – Vallès, va estar aturada entre les Fonts i Terrassa Rambla des del passat divendres fins aquest dilluns per una esllavissada. L’esllavissada s’ha produït sortint del túnel i en el moment en què ha tingut lloc no hi havia cap tren circulant per la zona, per la qual cosa no hi ha hagut cap afectació personal. El material esllavissat ocupa les dues vies.