FGC millorarà l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del transport

(02/12/2021 – Redacció/)  

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·laborarà amb Dincat i Catalònia Fundació Creactiva per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del transport públic. Les tres entitats manifesten d’aquesta manera la seva voluntat de dur a terme accions per donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat d’aquest col·lectiu.

Publicitat

Així, amb aquesta voluntat, el personal de Ferrocarrils rebrà formació en l’atenció a les persones usuàries amb discapacitat intel·lectual. Aquests cursos els impartirà Dincat i donaran eines per optimitzar l’atenció a les persones d’aquest col·lectiu. L’entitat també elaborarà una guia de recomanacions per a les persones usuàries amb discapacitat intel·lectual que es moguin amb Ferrocarrils. Les dues entitats reforcen així la seva col·laboració, ja que havien col·laborat anteriorment en la formació dels inspectors i inspectores d’FGC.

D’altra banda, Catalònia Fundació Creactiva promourà diferents jornades de sensibilització per donar a conèixer a les persones que treballen a FGC la realitat del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves necessitats per poder donar resposta davant situacions d’urgència mèdica o en la prevenció i detecció de l’abús a les persones d’aquest col·lectiu.

Detall de la campanya de Dincat.

L’anunci d’aquesta col·laboració coincideix amb la commemoració, demà divendres dia 3, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Amb motiu d’aquest dia, la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà; el director de Dincat, Carles Campuzano, i el director de Catalònia Fundació Creactiva, Joaquim Serrahima, han presentat avui a l’estació de Pl. Catalunya un tren d’FGC decorat amb motius de dues campanyes per visibilitzar aquest col·lectiu i conscienciar la ciutadania.

La Fira de la Discapacitat Intel·lectual a les estacions d’FGC

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Dincat ha organitzat aquesta setmana a l’Espai Provença d’FGC la Fira de la Discapacitat Intel·lectual. Des de dilluns 29 fins a demà divendres dia 3, un total de 12 entitats són presents a l’estació de Provença per exposar o vendre els productes que fan des dels seus centres. D’aquesta manera, el col·lectiu es fa visible per lluitar per una societat inclusiva, compromesa i responsable.

Publicitat

Subirà i Pons a la Fira de la Discapacitat Intel·lectual a l’Espai Provença d’FGC.

A més, demà dia 3, la Fira amplia la seva presència dins les instal·lacions d’FGC, i algunes de les entitats seran presents també a una desena d’estacions de Ferrocarrils. Concretament, la Fira de la Discapacitat Intel·lectual estarà divendres a les estacions de Pl. Catalunya, Gràcia, Valldoreix, Rubí, Sabadell Plaça Major, Terrassa Rambla Plaça Espanya, L’Hospitalet Av. Carrilet, Martorell Central i Manresa Baixador.