Esade Creapolis presenta concurs de creditors per un deute de 34 milions

(25/03/2022 – Redacció)  

El parc empresarial Esade Creapolis a Sant Cugat ha presentat concurs de creditors per un deute de 34 milions, segons ha avançat La Vanguardia.
Els principals deutes del hub d’innovació són amb l’Institut Català de Finances, Caixabank, el BBVA, el Ministerio de Ciencia e Innovación i la Fundación Esade.

Publicitat

La direcció del campus ha assegurat que la continuïtat del centre mantenint el funcionament actual és inviable, tot i que de moment Creapolis continuarà endavant sempre que el jutge no els obligui a paralitzar l’activitat.

Esade Creapolis realitza una activitat acadèmica, però també lloga espai per a empreses dins el seu parc empresarial, una activitat que aportava el 80% dels seus ingressos. Al passat octubre, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els va obligar a limitar l’ús dels terrenys a funcions acadèmiques. Una resolució judicial, provocada per un litigi judicial de Núñez y Navarro amb l’Ajuntament de Sant Cugat.

Això junt amb la davallada d’activitat durant la pandèmia ha portat a l’actual concurs de creditors.

Publicitat

L’escola de negocis és la principal accionista de Creapolis amb el 81% de les accions a través de la Fundació Esade. La resta d’accions pertanyen a la Generalitat, l’Ajuntament de Sant Cugat i l’associació Sant Cugat Empresarial.