Es dispara el preu de les mascaretes a les farmàcies de Sant Cugat

13/03/2020 – REDACCIÓ /

Les farmàcies de Sant Cugat estan registrant un augment de la demanda de mascaretes i altres articles de protecció sanitària com el gel alcohòlic. Un fet que ha disparat el preu de cost d’aquests productes i els farmacèutics poc poden fer-hi sobre aquest assumpte que traslladar l’augment de preus als consumidors, com ens ha explicat el responsable de la farmàcia de l’avinguda Cerdanyola, Juan Ruiz de Bustillo. En aquesta mateixa línia, altres farmàcies de la ciutat asseguren que el preu de les mascaretes ha augmentat entre un 50 i 60%.

La demanda d’aquest tipus de productes de protecció sanitària ha buidat l’estoc de mascaretes i gel amb base alcohòlica de les farmàcies. Els farmaceutics expliquen que no tenen estoc des de fa setmanes i que més de cent persones pregunten a diari per aquests productes.

Publicitat

Pel que fa als medicaments, expliquen que no hi ha problemes de subministrament, tot i l’augment de la demanada, perquè és un producte que té força sortida i sempre tenen estoc de sobres.

Davant la manca d’aquests productes, els farmacèutics recomanen que la gent adopti mesures preventives. De fet, són les més efectives per prevenir el contagi de malalties infeccioses com el coronavirus.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar de la falta d’equipament de protecció sanitària i va demanar als governs que estimulessin la seva fabricació.

Publicitat

farmacia-ruiz-bustillo-faltamascaretes
Imatge presa a la farmàcia de l’avinguda Cerdanyola amb el responsable Joan Ruiz de Bustillo

Què puc fer per protegir-me?

Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat espanyol, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Feu un comentari