ERC Sant Cugat respon a Junts Per Sant Cugat i referma el compromís amb el nou equip de govern15/11/2019 – REDACCIÓ /

La secció local d’Esquerra Republicana ha respost en un comunicat a la demanda de la portaveu de Junts per Sant Cugat perquè ERC trenqui l’actual govern i configurar un govern format únicament per partits independentistes i a la recollida de signatures per part de la secció local de l’ANC encaminada també en aquesta línia.

ERC ple investiduraFotografia de família de militants d’ERC al ple d’Investidura. Font: Ajuntament.

A continuació, podeu llegir els arguments que dona ERC:

  • L’Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, és independentista. La pancarta en favor de la llibertat dels presos polítics continua a la façana de l’Ajuntament i es manté l’adscripció a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). A més, l’Alcaldessa ha rebutjat públicament la sentència i ha participat en la trobada d’alcaldes i alcaldesses al Palau de la Generalitat.
  • Sant Cugat continua sent la capital de l’independentisme a l’àrea metropolitana, posat de manifest amb els resultats del 10N, en què els partits independentistes han tornat a superar el 50% dels vots.
  • La configuració del ple garanteix un posicionament majoritari en defensa dels drets fonamentals, de les llibertats, del front antirepressiu i del dret a l’autodeterminació.
  • La secció local d’ERC reitera el seu compromís de continuar treballant amb els espais en comú que tenim entre els partits independentistes i les entitats Òmnium i ANC de la ciutat. Així mateix, tal i com ERC Sant Cugat va ser al costat del govern anterior amb tots els temes independentistes, ara pensem comptar amb Junts per Sant Cugat de la mateixa manera.
  • Tenint en compte aquesta conjuntura, per ERC la configuració del govern de Sant Cugat no es pot basar només en l’eix independentista, que és majoritari al ple (18 de 25 regidors), perquè hi ha altres elements de la política local a tenir en compte i que ens han portat a descartar una coalició amb Junts per Sant Cugat.
  • En aquests cinc mesos de nou govern, s’han constatat grans mancances d’organització a l’Ajuntament que es tradueixen en greus problemes de contractació d’obres i serveis, de contractació de personal i d’assessorament jurídic. Una situació que ha fet que estiguem en una investigació per part de la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
    Per tal de resoldre aquest desgavell, s’han iniciat els canvis necessaris en l’organització i s’ha canviat bona part de l’equip directiu de l’Ajuntament i de Promusa.
  • Tenint en compte que ja tenim al consistori una majoria independentista consolidada, ERC ha apostat per liderar un govern de canvi amb les forces d’esquerres per donar resposta als reptes de la ciutat i la ciutadania. Una bona part de la qual no s’ha sentit representada en els últims anys amb l’anterior administració. En aquest sentit, el govern presentarà en els propers dies el Pla de Govern, que es basarà en la lluita contra l’emergència climàtica i l’emergència habitacional que tenim a la ciutat, i en la resolució dels problemes de gestió esmentats i els de manteniment de carrers i equipaments.
  • El fet que una oferta de tanta transcendència per a la ciutat com és trencar un govern per motius estrictament ideològics i no de gestió es faci pública durant un ple i sense consensuar-la prèviament amb les parts implicades, només la podem considerar com una acció propagandística de Junts per Sant Cugat. Davant d’això, aquesta resposta d’ERC s’ha enviat tan a Junts per Sant Cugat com a l’ANC abans de fer-se pública.

La secció local d’ERC tanca el comunicat assegurant que “no entrarà més en un joc de rèpliques i contrarèpliques” respecte aquest tema i acaba afirmant que la prioritat de la formació a Sant Cugat es “posar fil a l’agulla per poder dur a terme polítiques locals i d’esquerres”.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Deixa un comentari