Entreguen 164 signatures a l’Ajuntament per aturar la pacificació del carrer Joan Oliver

(03/02/2022 – Redacció)   

Un grup de veïns de l’Eixample Sud ha entregat a l’Ajuntament les signatures recollides, 164, que demanen aturar l’actual projecte de pacificació del carrer Joan Oliver, així com replantejar-lo. A més reclamen asseure’s amb el govern municipal per buscar altres solucions que s’adaptin a les necessitats reals de la zona. La pacificació és una demanda de l’AFA de l’escola Pi d’en Xandri però que té l’oposició d’alguns veïns del barri.

Segons Jaume Casals, portaveu dels veïns afectats, “hem recollit 164 firmes i esperem que des d’alcaldia se’ns doni resposta i se’ns convidi a parlar i que s’obri el debat sobre que cal fer amb objectius reals“.

Publicitat

Els veïns lamenten que ara, amb la pacificació del carrer Joan Oliver, es produeixen situacions més insegures que abans ja que, segons expliquen, actualment a la calçada conviuen els infants amb els vehicles que surten dels pàrquings privats. També critiquen que es pacifiqui un carrer sense sortida i tranquil quan es podria haver limitat la circulació en les franges horàries d’entrada i sortida de l’escola.

Casals ha recordat que l’escola Pi d’en Xandri té una bona qualitat de l’aire i assegura que l’actuació “és un caprici:” No entenem a què respon aquesta actuació. És un pur caprici per dir que les nostres escoles estan pacificades quan no és així. També pensem que hi ha moltes actuacions que es podrien haver dut a terme i que haurien millorat la situació i la seguretat dels infants i dels veïns. No s’ha tingut en compte el que realment cal i ni els veïns“.

Publicitat

Preguntat sobre el posicionament d’alguns veïns a favor de la mesura, Casals ha dit que aquests són parell de casos i tampoc els acaba d’agradar l’actuació.

Jaume Casals també ha detallat que s’han intentat reunir amb l’AFA de l’escola Pi d’en Xandri però que encara no s’ha pogut produir la reunió. Amb qui sí que han pogut trobar-se és amb Pere Soler, primer tinent d’alcaldia. Soler els va assegurar que en 10 dies tindrien una resposta i els veïns lamenten que encara no els hagi arribat.