En marxa la remodelació dels Jardins del Vallès (campito), tot i l’oposició dels veïns

31/05/2019 – Josep Lluís Silva

Aquest mes de maig l’Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat les obres de remodelació dels Jardins del Vallès (campito) amb l’objectiu de donar un nou ús veïnal, social i cultural a aquest espai. La proposta, una de les més votades als primers pressupostos participatius 2016-2017, també vol contribuir a dinamitzar el barri del Monestir – Sant Francesc i a millorar la convivència i la seguretat en aquest entorn.

jardins-valles-campito
Fotografia de l’estat actual de les obres dels Jardins del Vallès (campito)

No obstant això, el projecte compta amb l’oposició de bona part dels veïns de la zona, que van presentar 600 signatures al Síndic en contra del projecte. El passat mes d’abril van sol·licitar al Síndic de Greuges que es modifiqués el projecte perquè no inclogués un amfiteatre.

Publicitat

Des de l’inici del projecte els veïns han considerat que no cal un amfiteatre a la zona, havent-hi un de similars característiques al que es vol construir a pocs metres dels Jardins del Vallès, a la zona de Can Solà.

Davant d’aquestes queixes dels veïns de l’ajuntament ha repetit per activa i per passiva que l’amfiteatre només servirà per a fer-hi titelles, lectures i espectacles de petit format amb un aforament mínim i que s’ha dissenyat de manera que el so es projecti cap a la plaça de la Pelleria i no cap als habitatges.

El PSC va demanar que s’aturessin les obres perquè asseguren que es tracta d’un projecte poc consensuat i madur.

Publicitat

Tot i les crítiques, les obres segueixen endavant i, a banda de l’amfiteatre, es posarà una tanca metàl·lica al voltant de tot el parc que permeti tancar el recinte durant les nits, reforçant la seguretat i garantint el descans del veïnat.

A la vegada incorporarà un jardí de les olors amb plantes aromàtiques perquè en puguin gaudir també les persones amb discapacitat visual.

Es farà també una renovació de l’espai infantil per substituir els actuals jocs per uns altres de més atractius i que fomentin la interacció entre els nens.

Es reforçarà, a més a més, l’enllumenat existent per contribuir al confort i la seguretat dins el parc.

Els treballs de remodelació dels Jardins del Vallès (campito) van a càrrec de l’empresa HPSA Construcción y Servicios Medioambientales, S.A i tenen un cost de prop de 357.000 euros.

Feu un comentari