L’Ajuntament confirma que els vehicles de neteja municipal no utilitzen aigua potable

(15/3/2024 – Redacció) ACTUALITZACIÓ

L’Ajuntament ha donat resposta a la pregunta llançada desde Sant Cugat en Comú Podem que demava al consistori que aclarís si l’aigua carregada en un vehicle de neteja des d’una arqueta etiquetada com a “aigua potable” era o no aigua de boca. El dubte va sorgir arrel de les fotografies captades per un veí de Sant Cugat on es pot observar com un camió del servei municipal de neteja amb el distintiu “aigua no potable” està omplint la cisterna des d’una arqueta etiquetada com a “aigua potable”.

Doncs bé, l’explicació que donen desde l’Ajuntament és molt senzilla: “en aquest lloc es troba un punt de recàrrega del que tècnicament s’anomena ‘aigua de purga’, és a dir, l’aigua que a vegades queda estancada a les canonades de la xarxa d’abastament i que s’ha de “purgar” perquè, per raons sanitàries”. En tot cas no es tracta d’aigua apta per a ús de boca i el que fa l’Ajuntament és, en comptes de llançar-la, reaprofitar-la per regar o netejar carrers. 

Publicitat

L’Agència Catalana de l’Aigua ha autoritzat l’Ajuntament a fer el reaprofitament d’aquesta aigua de purga, igual que l’ús de les aigües regenerades i freàtiques.

Recordem que des de l’entrada en vigor de les restriccions per la sequera està prohibida la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments i façanes, ja siguin públics o particulars, excepte en casos d’accident o d’incendi, o bé si existeix un de risc sanitari o risc a la seguretat viària.

Publicitat