Els veïns de l’Eixample Sud denuncien la decisió “unilateral” de l’Ajuntament de pacificar el carrer Joan Oliver

(29/12/2021 – Redacció/)  

Els veïns de l’Eixample Sud lamenten la decisió de l’Ajuntament de pacificar el carrer Joan Oliver i denuncien que en cap moment s’ha tingut en compte la seva opinió: Estem absolutament en desacord amb la iniciativa pràcticament unilateral per part de l’Ajuntament. El conjunt de veïns creiem que la zona no necessita aquesta pacificació“.

Pacificació del carrer Joan Oliver

D’aquesta manera el consistori, juntament amb l’AFA de l’escola el Pi d’en Xandri, han decidit de manera conjunta i sense consultar els veïns afectats, treure 23 places d’aparcament de zona verda per posar bancs i altres elements per així pacificar aquesta via.

Publicitat

Els veïns asseguren que el barri ja està molt tensat per aparcar i no entenen la necessitat de pacificar un carrer sense sortida i amb poc trànsit. A més les entrades a l’escola Pi d’en Xandri estan situades al passeig Gaudí, on no circulen cotxes, i al carrer Santa Teresa que té una vorera molt ample.

Escola Pi d’en Xandri entre el carrer Joan Oliver i passeig Gaudí abans de pacificar el carrer

L’alcaldessa Mireia Ingla ha contestat els veïns en el programa ‘Línia Directa amb l’Alcaldessa’ de Televisió Sant Cugat i ha assegurat que aquestes pacificacions es faran en totes les escoles de la ciutat que es pugui:Aquesta és una decisió que s’ha pres de la mà de l’AFA de l’escola Pi d’en Xandri, com s’ha fet en altres escoles de la ciutat i com es farà en totes aquelles que es pugui. Són demandes de les 400 famílies de l’escola“.

Publicitat

Sobre la necessitat de pacificar aquest carrer i si l’ajuntament ho creia necessari, Ingla ha explicat que es tracta d’una demanda de l’AFA de l’escola i és per això que el govern municipal pren aquesta decisió:”En el moment en què l’escola considera que és necessari pacificar-ho, és quan prenem la decisió. No entro a valorar si hi havia molts problemes o no de cotxes. La zona no estava pacificada i ara la volem pacificar per què tenim aquesta demanda de l’AFA de l’escola. Insisteixo això passarà també en altres escoles“.

Els veïns del carrer s’estan plantejant noves mobilitzacions perquè l’Ajuntament els escolti i puguin reconsiderar aquest projecte.