Els santcugatencs es treuen la mascareta a l’exterior pel descens de contagis de covid-19

(10/02/2022 – Redacció)   

Aquest és l’aspecte dels carrers de Sant Cugat en el primer dia d’entrada en vigor de la nova normativa que retira l’obligació de dur mascareta en espais exteriors. El Consell Interterritorial de Salut recomana, això si, continuar utilitzant-la a l’aire lliure quan es produeix aglomeracions. El decret estableix com a excepcions que serà obligatori l’ús de mascareta en esdeveniments multitudinaris que siguin a l’aire lliure quan els assistents estiguin drets. Quan estiguin asseguts, l’hauran de dur quan no puguin mantenir una distància de metre i mig, a excepció que siguin convivents.

Publicitat

L’executiu de Pedro Sánchez va fixar l’obligatorietat de la mascareta a l’exterior al desembre, just abans de les festes nadalenques per l’increment de la incidència per la variant òmicron. La mesura ha estat criticada per experts i també comunitats autònomes.

Aquesta mesura també es comença a aplicar ara als patis de les escoles. Espanya, Itàlia i Portugal han estat els últims països europeus a deixar enrere l’obligatorietat de la mascareta a l’aire lliure.

Publicitat