Els santcugatencs es bolquen per donar material sanitari i de supervivència a Ucraïna

(01/03/2022 – Redacció)   

El dilluns a la tarda van ser molts els santcugatencs que es van acostar fins a l’Ajuntament per donar roba, aliments, material sanitari i de supervivència per Ucraïna. Una llarga cua de persones carregades de bosses va ser la imatge destacada de la tarda.

Una llarga cua de santcugatencs per donar material de primera necessitat Foto: Lali Puig

Es tractava d’una crida de la comunitat ucraïnesa per aconseguir material de primera necessitat i enviar-lo cap al país que actualment es troba en guerra.

Publicitat

Foto: Lali Puig

A més a les 19h va començar una concentració de rebuig en contra de la invasió de les tropes de Putin. Unes 500 persones, segons la Policia Local, es van manifestar davant de l’Ajuntament per rebutjar l’atac contra Ucraïna.

Manifestació de rebuig a la guerra d’Ucraïna Foto: Lali Puig

La comunitat russa a Sant Cugat també va voler mostrar el seu rebuig a la guerra. Segons dades de l’Ajuntament a la ciutat hi ha 152 ucraïnesos a Sant Cugat i 426 russos.

Foto: Lali Puig

Membres del govern i de l’oposició també van participar en la manifestació. Des de l’Ajuntament es va demanar que la comunitat internacional i, en especial a la Unió Europea, prenguin totes aquelles mesures que calguin per a cessar la violència en el territori ucraïnès.

Publicitat

Foto: Lali Puig

Si algun espectador vol ajudar al poble d’Ucraïna, encara ho pot fer. Ara com ara, hi ha diferents punts operatius per donar productes de primera necessitat a Barcelona i Esplugues.