Site icon TV SantCugat.cat

Els nens podran sortir una hora al dia i no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa

23/04/2020 – REDACCIÓ /

El govern espanyol permetrà que a partir de diumenge 26 d’abril els menors de fins a 14 anys surtin a donar passeigs de no més d’una hora al dia prop del seu domicili. Ho han anunciat el vicepresident del govern espanyol i ministre d’Afers Socials, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa. A la vegada no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa i hauran d’anar acompanyats d’un adult que convisqui amb ells.

Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens de la mateixa unitat familiar en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social, si pot ser de 2 metres. A més podran portar joguines pròpies. Tot i això els infants no podran accedir a parcs o zones infantils.

Publicitat

El govern també limita l’horari. La sortida diària s’haurà de fer entre les 9 i les 21 hores. Les autoritats han recomanat evitar les “hores punta“.

Pel que fa als menors de 14 a 18 anys poden sortir a fer les mateixes activitats que es permeten als adults, sempre que els seus tutors legals els ho permetin.

En un principi el govern espanyol va anunciar que els menors de 14 anys podien sortir a partir del 27 d’abril acompanyats d’un adult per fer les activitats previstes al decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc. Finalment, i davant de les crítiques, l’executiu va rectificar i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va admetre que els menors de 14 anys podran sortir a passejar a partir d’aquest diumenge.

Publicitat

Exit mobile version