Els nens podran sortir una hora al dia i no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa

23/04/2020 – REDACCIÓ /

El govern espanyol permetrà que a partir de diumenge 26 d’abril els menors de fins a 14 anys surtin a donar passeigs de no més d’una hora al dia prop del seu domicili. Ho han anunciat el vicepresident del govern espanyol i ministre d’Afers Socials, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa. A la vegada no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa i hauran d’anar acompanyats d’un adult que convisqui amb ells.

Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens de la mateixa unitat familiar en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social, si pot ser de 2 metres. A més podran portar joguines pròpies. Tot i això els infants no podran accedir a parcs o zones infantils.

Publicitat

El govern també limita l’horari. La sortida diària s’haurà de fer entre les 9 i les 21 hores. Les autoritats han recomanat evitar les “hores punta“.

Pel que fa als menors de 14 a 18 anys poden sortir a fer les mateixes activitats que es permeten als adults, sempre que els seus tutors legals els ho permetin.

nens-casa-

En un principi el govern espanyol va anunciar que els menors de 14 anys podien sortir a partir del 27 d’abril acompanyats d’un adult per fer les activitats previstes al decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc. Finalment, i davant de les crítiques, l’executiu va rectificar i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va admetre que els menors de 14 anys podran sortir a passejar a partir d’aquest diumenge.

Publicitat

Feu un comentari