Els Mossos investiguen la gestió del servei de grua municipal durant els governs de CiU i PDeCAT a l’Ajuntament de Sant Cugat

12/05/2020 – REDACCIÓ /

Els Mossos d’Esquadra s’han personat aquest dimarts al matí a l’Ajuntament de Sant Cugat per investigar la gestió dels governs de les exalcaldesses Mercè Conesa (CiU) i Carmela Fortuny (PDeCat), a petició de la fiscalia de Sabadell.

Segons fonts consultades, els Mossos han demanat les factures i el contracte corresponent al servei de la grua municipal que va prestar Grúas Pablo SL en les etapes de govern de Mercè Conesa i Carmela Fortuny. Aquesta empresa ha treballat des del 2014 per l’Ajuntament i des del 2016 ho ha fet sense contracte.

Publicitat

Una situació que la tinència d’alcaldia de Bon Govern i Transparència, encapçalada per Lourdes Llorente, va posar en coneixement de Fiscalia al mes de març, en considerar que la situació reunia condicions similars a una altra investigació, motivada per una denúncia de Ciutadans, que l’organisme està realitzant de factures per serveis prestats a l’Ajuntament que no van ajustar-se als procediments requerits en contractació.

Segons l’Ajuntament de Sant Cugat, en el present mandat, la tinència d’alcaldia de Bon Govern i Transparència, ha estat treballant en la internalització del servei com a alternativa a la licitació i amb la voluntat de fer una prestació més eficaç a la ciutadania. Per fer aquest treball es va demanar a l’empresa informació sobre el cost del servei i aquesta va enviar documentació on es va fer constar l’expressió “Servicios varios en (B)”. Com les explicacions donades per l’empresa no han estat clarificadores d’aquesta expressió, es va lliurar a Fiscalia també la documentació relacionada amb aquest tema.

Aquesta investigació va en paral·lel amb la denúncia que va presentar Ciutadans de Sant Cugat a la Fiscalia ara fa un any.

Publicitat

Ciutadans de Sant Cugat va presentar una demanda a la Fiscalia contra l’Ajuntament del municipi per presumptes adjudicacions a dit a particulars i entitats per valor d’1,4 milions d’euros. Ho va anunciar el portaveu de la formació al Parlament, Carlos Carrizosa, que en una visita a la ciutat va acusar l’executiu d’aleshores de “corrupció” i va assegurar que és un “escàndol” que el PDeCAT “segueixi robant”.

Fruit d’aquesta investigació, un mes després de la investidura de l’actual alcaldessa Mireia Ingla (ERC), els Mossos d’Esquadra van acudir a l’edifici consistorial per tal de reclamar l’informe de l’interventor municipal sobre la liquidació del pressupost 2018 i tota la seva documentació relativa.

Aleshores, l’Ajuntament va recopilar tota la documentació demanada i la va lliurar als Mossos.

Fotografia facilitada per l’Ajuntament de Sant Cugat de la documentació lliurada als Mossos

Feu un comentari