Els Mercats municipals engeguen una campanya per reduir l’ús de plàstic(21/11/2021 – Redacció)  

Els Mercats municipals de Sant Cugat fan aquest mes de novembre una campanya per fomentar l’ús d’envasos reutilitzables a l’hora d’anar a comprar i reduir, així, l’ús de plàstics. El projecte sorgeix dels Pressupostos Participatius dels barris del centre i s’emmarca, també, dins el Pla d’Acció d’Emergència Climàtica de la ciutat.

Les carmanyoles es donaran a les persones que, prèviament, hagin anat a comprar Foto: localpress

La iniciativa es dur a terme els dies 19, 20, 26 i 27 de novembre als quatre mercats municipals, concretament a les parades de carn, peix, embotit i producte a granel, i també als restaurants situats a dins dels propis mercats.

Per tal de fomentar un canvi d’hàbits a l’hora d’anar a comprar, les carmanyoles es donaran a les persones que, prèviament, hagin anat a comprar o a menjar als restaurants de dins dels mercats portant un envàs reutilitzable per guardar-hi la compra o els sobrants del menjar. D’aquesta manera, es vol convidar la població a fer un gest previ per contribuir a reduir el plàstic i, a canvi, se’ls obsequia amb un nou envàs per animar-los a repetir l’experiència.

Aquest projecte es fa als mercats ja que són equipaments municipals i també establiments de referència i confiança per als consumidors, però neix com una prova pilot que, en un futur, es podria fer extensiva a d’altres comerços de la ciutat.