Els menors de 14 anys podran acompanyar als adults i també podran passejar

21/04/2020 – REDACCIÓ /

El ministre de Sanitat del Govern espanyol, Salvador Illa, ha rectificat la mesura anunciada aquesta tarda pel Consell de Ministres i ha afirmat aquest vespre que els menors de 14 anys finalment podran sortir a passejar a partir d’aquest diumenge.

Aquesta tarda s’havia anunciat que els menors de 14 anys podran sortir a partir del 27 d’abril acompanyats d’un adult per fer les activitats previstes al decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat demanar al Congrés el vistiplau d’aquesta mesura -en el marc de la pròrroga de l’estat d’alarma- que contempla que els nens puguin començar a sortir en les mateixes condicions que els adults. Una mesura que ja va avançar el president del Govern espanyol el passat dissabte.

Publicitat

nens-casa-

La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, no ha concretat si hauran de ser en passejos curts –com s’ha apuntat en les últimes hores- o si hauran d’utilitzar mascaretes. Montero ha apel•lat a la responsabilitat dels adults perquè els menors “compleixin les recomanacions”.

La Ministra ha explicat que en els pròxims dies es publicarà una guia amb tots els detalls que han de saber els pares per complir les noves mesures de desconfinament dels menors a l’estat espanyol. En aquest document es concretarà si els menors podran sortir amb bicicletes o patinets, però Montero ha dit que s’ha de prioritzar que els pares puguin tenir “control” sobre els menors i que, per tant, no seria “aconsellable”.

En aquest sentit, ha remarcat que en cap cas es podran fer passejades sense justificar, però que tampoc es vigilarà el temps que duri la sortida perquè només es contempla que es pugui fer en aquells casos permesos pel decret d’alarma. També ha insistit que s’hauran de mantenir les mesures de distanciament social i les d’higiene, però no ha concretat si hauran d’utilitzar mascaretes o no. “Ha d’imperar la racionalitat i el sentit comú”, ha afegit.

Publicitat

També ha insistit que els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats dels adults amb qui convisquin habitualment amb l’objectiu, ha dit, de limitar al màxim la transmissió de la malaltia.

Montero ha negat també que la situació pugui provocar problemes en supermercats perquè estan “molt controlats” i ha dit que aquesta és una primera mesura i que, si funciona, se’n poden plantejar d’altres més “desitjables”.

Les noves mesures de desconfinament dels menors han generat moltes crítiques a la xarxa, precisament en el fet que aquests puguin entrar en un supermercat i no puguin sortir simplement a passejar.

En aquesta línia s’ha pronunciat la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, que ha criticat que el govern espanyol plantegi que els menors només puguin sortir al carrer per fer les mateixes activitats permeses per als adults, i ha lamentat que la proposta no permeti que puguin passejar.

Aquest dimecres, amb la publicació del nou decret al BOE, tindrem més detalls d’aquest ja anomenat com a “desconfinament dels nens”, però, de moment, ja sabem que, segons ha assegurat aquest vespre el Ministre de Sanitat del Govern espanyol, Salvador Illa, tots els nens podran sortir a partir d’aquest diumenge a passejar. D’aquesta manera, amb aquest anunci els menors que tinguin una autorització expressa, com els nens i nenes amb autisme, ja no seran els únics menors que podran sortir a passejar.

Feu un comentari