Els Jesuïtes traslladen al Centre Borja el pare investigat per suposats abusos sexuals13/03/2019 – REDACCIÓ /

Segons ha pogut saber TV Sant Cugat, els Jesuïtes han traslladat aquesta setmana al Centre Borja de Sant Cugat el pare Pere Sala de 94 anys investigat per suposats abusos sexuals durant els anys 80, denunciats per dos germans al diari “El Periódico”.

centre-borja-santcugat
Imatge de la web oficial del Centre Borja

Aquest orde religiós van iniciar un procés canònic fa una setmana per investigar els presumptes abusos sexuals d’aquest professor i sacerdot de l’escola Sant Ignasi de Barcelona.

El director general de Jesuïtes Educació, Enric Masllorens va assegurar que estan disposats a personar-se i col·laborar “al màxim” amb la justícia ordinària, però també va manifestar que als seus arxius no hi ha cap tema ni cap carpeta oberta sobre el Pare Sala, ni tampoc hi havia hagut fins ara cap denúncia concreta sobre possibles abusos.

Aquest sacerdot, que actualment té 94 anys, vivia en una residencia ubicada al costat del col·legi de Sarrià on haurien succeït els presumptes abusos fa prop de 40 anys.

Publicitat

Arran d’aquest i altres casos, fa uns mesos que els Jesuïtes van decidir investigar totes les denúncies de suposats abusos sexuals que es poguessin produir en les seves escoles des anys 60 i fins ara.

Per facilitar aquesta investigació els jesuïtes han habilitat una adreça a escoltar@fje.edu on qualsevol persona pot aportar informació.

Deixa un comentari