Els dos santcugatencs atrapats a Filipines, més a prop de casa

30/03/2020 – REDACCIÓ /

El matrimoni santcugatenc, Pedro Tudela i la seva dona, atrapat a Filipines ja està més a prop de casa. Segons ha informat Tudela a TV Sant Cugat, han d’agafar avui un vol de repatriació de ciutadans suïssos, organitzat pel govern de Suïssa, i que els portarà fins a Zuric. L’ambaixada espanyola els va informar que tenien 3 hores per fer les maletes i anar cap a l’aeroport de Manila per agafar aquest avió. El bitllet els ha costat 1.200 euros que han hagut de pagar de la seva butxaca. El matrimoni denuncia que l’ambaixada espanyola no ha intentat buscar vols més econòmics ni facilitar-los el transport cap a l’aeroport ni allotjament. Recorden que actualment a Filipines no hi ha taxis.

Pedro Tudela a l’aeroport de Manila, Filipines /Facebook

En principi aquest vol hauria d’haver sortit el 29 de març però un accident aeri d’un avió que transportava subministraments mèdics i on van morir 8 persones va obligar a tancar l’aeroport de Manila durant unes hores.

Els santcugatencs van rebre fa uns dies una trucada de l’alcaldessa Mireia Ingla que els va posar en contacte amb Elisabet Nebreda, directora general d’Afers Globals de la Generalitat. El matrimoni està en contacte permanent amb la Generalitat, tot i que la competència és del Ministeri d’Exteriors espanyol. Un cop arribin a Zuric i en cas de no poder agafar un avió, Nebreda els ha assegurat que la Generalitat té una delegació al país alpí on els poden facilitar ajuda.

Publicitat

Tudela i la seva dona es queixen de la manca de solucions per part de l’ambaixada espanyola a Filipines i asseguren “que estan sols en el país asiàtic“. “El consolat i el govern diuen que fan coses. No fan res. Sort de les nostres amistats filipines“, ens ha explicat els protagonistes.

Feu un comentari