Els Diables presenten la seva nova bèstia: la Lloba Llepa-sang20/10/2021 – Redacció

Els Diables de Sant Cugat presentaran durant la Festa de Tardor la seva nova bèstia. Es tracta d’una lloba anomenada Llepa-sang i que, segons la llegenda, vivia antigament a Collserola.

La nova bèstia dels Diables està pensada perquè la portin els joves de la colla. Pesa 14 quilos, fa 1,20 metres d’alçada, 1,40 metres d’amplada i 2,1 metres de llargada. A més té 5 punts de foc a la boca. D’aquesta manera els Diables sumen una nova bèstia al seu repertori, ja que la lloba s’unirà al Boc de Can Vernet.

Detall de la Lloba Llepa-sang Foto: Diables

El seu origen es basa en una llegenda que diu que hi havia un grup de llops que vivia a la serra de Collserola i quan tenien gana baixaven fins a una carnisseria del carrer Major a buscar menjar. Els ciutadans, atemorits, van organitzar una batuda per acabar amb els llops. Quan la lloba va anar a l’infern va fer un tracte amb el diable per venjar-se. Per escollir la llegenda els Diables van estar assessorats per l’historiador local Domènec Miquel, que va proposar diferents llegendes amb diferents bèsties però finalment la colla es va declinar per aquesta.

La Lloba Llepa-sang és un dels projectes de 30è aniversari de la colla i l’objectiu és que els joves disposin d’una bèstia. Està dissenyada per Miquel Resines i construïda per Elias Àlvarez. Els dos ja tenen experiència, ja que són els artífexs del Boc.

La nova bèstia dels Diables es presentarà aquest dissabte a les 21h a la plaça d’Octavià dins del programa de la Festa de Tardor, i estarà acompanyada de 4 colles.

Publicitat


La creació de la lloba és una realitat gràcies a les subvencions rebudes de l’Agrupació de bestiari, l’ajuntament de Sant Cugat, la Diputació de Barcelona, la Generalitat, així com de Sorea i l’escola Creanova.

.